Cercetătorii au analizat dosarele medicale a 11.000 de pacienţi,care au evaluat scorurile durerii pe o scală de la 0-10 (0 pentru nicio durere,iar 10 pentru dureri intense). În urma studiului,specialiştii au ajuns la concluzia că femeile resimt cu 20% mai multă durere decât bărbaţii pentru exact aceleaşi neplăceri.

Bărbaţii sunt diferiţi de femei

Fibrele neuronale (numite calos),care se găsesc într-o parte a creierului,reglementează emoţiile. Această parte a creierului este mai mare la femei. Diferenţa de structură se datorează faptului că bărbaţii sunt mai predispuşi să se gândească la lucruri înainte de a se confrunta cu sentimentele de durere,în timp ce creierele femeilor sunt orientate mai mult să se confrunte mai repede cu durerea.

Citeşte şi:Durerea de spate,mai mult decât o problemă serioasă

Este nevoie de două ori mai multă morfină pentru a diminua durerea unei femei,spre deosebire de bărbaţi,conform studiilor. De ce? Femeile nu au aşa de mulţi receptori care să producă endorfine şi să le facă să se simtă bine,pentru a elimina durerea.

Hormonii fac diferenţa

Femeile au niveluri mai mici de testosteron,ceea ce înseamnă că o durere uşoară la un bărbat poate să se simtă mult mai acută la o femeie.

Citeşte şi:Ce afecţiuni ascunde durerea din piept

Durerea acută declanşează depresia

Durerea crescută poate duce la instalarea depresieişi anxietăţii,spun medicii. Din moment ce femeile sunt de două ori mai susceptibile să sufere de anxietate,tot ele au cu 70% mai multe riscuri să sufere de depresie.

Femeile sunt mai atente la semnalele corpului

Persoanele de sex feminin se auto-monitorizează,ele fiind mult mai conştiente de semnalele corpului lor. Cu alte cuvinte,ele acordă o mai mare atenţie durerilor cu care se confruntă.