„Ce nu a mers,unde am greşit?“,se întreabă adesea femeile care ajung pe locul doi în inima bărbatului iubit. Probabil că din aceleaşi motive care le împing pe femeile care au o relaţie stabile să ajungă în braţele altui bărbat.

Iată câteva dintre cele mai frecvente cauze care îi determină pe bărbaţi să se uite după altă femeie:

Nu-i sunt apreciate calităţile

Când un bărbat nu se simte apreciat,începe să fie nemulţumit de sine să aibă neîncredere în relaţie,mai ales dacă are anumite aşteptări. Din păcate,aşteptările de la relaţie pot fi influenţate de cercul de prieteni ori de criteriile sociale.

Teoria psihologică spune că bărbatul care nu are încredere în el este tipul care nu agasează o femeie atunci când vrea s-o cucerească,dar este extrem de vulnerabil când cineva îi transmite semnale.

Crede că e bine aşa,să înşele,din familie

A fost „educat“ să aibă convingeri despre familie şi relaţie care sabotează ideea de monogamie.Cel mai probabil,ideile au fost inspirate din relaţiile adulţilor importanţi din viaţa lui,respectiv părinţii şi rudele apropiate.

A înşela înseamnă pentru el că nu se „leagă la cap“ într-o relaţie. Este o formă paradoxală de protecţie care,de fapt,îi aduce suferinţă:din dorinţa de a nu fi rănit,răneşte el întâi şi ajunge să fie şi el însuşi rănit. În felul acesta,bărbatul ajunge la concluzia,în care credea şi înainte,că nu există relaţii stabile.

Are o criză de vârstă

Comportament aparent atipic pentru propria persoană,acest tip de bărbat se găseşte şi el surprins de propriile sale reacţii şi poate tocmai de aceea este atât de vulnerabil la ele.

A intervenit rutina

Primeşte tot ce vrea în relaţie,dar s-a obişnuit cu toate astea şi nu le mai apreciază. Este de ajuns ca partenera să nu se îngrijească o perioadă şi gata,cu prima ocazie v-a înşela. 

Are nevoie de libertate

Bărbatul are nevoie de o doză semnificativă de libertate. Vrea să meargă la pescuit cu băieţii,la un fotbal,să facă o drumeţie cu prietenii sau să se întâlnească la o bere,în oraş. Vrea să se simtă liber.

Asta explică de ce cedează altei femei,care se arată dispusă să-i acorde mai multă atenţie şi independenţă decât partenera din relaţia oficială.

Certurile cronicizate,de evitat!

Problemele de cuplu,precum certurile din orice motiv,duc la neîncredere,la scăderea apetitului sexual,la lipsa unui suport moral şi emoţional şi la un stil anxios de comunicare. Toate acestea influenţează bărbatul să caute „liniştea“ în altă parte. Preferă să „stea unde nu plouă“.