Studiile arată că femeile care sunt capabile să-şi ofere singure plăcere sunt mai active sexual şi în viaţa de cuplu. În plus,viaţa lor sexuală,la modul general,este mult mai animată. Asta,pentru femeile care se masturbează au mai multă încredere în sine şi îşi cunosc mai bine corpul.

Iată 5 lucruri pe care probabil nu le ştii despre masturbare,şi care te vor face,poate,să priveşti chestiunea cu mai multă înţelegere:

1.     Persoanele care fac sex se masturbează mai des ca cele care fac sex mai rar sau deloc. Asta,pentru că sunt mai deschise din punct de vedere sexual,ceea ce duce la relaţionări de o calitate mai bună.

2.     Numărul femeilor care se masturbează este mai mare decât numărul celor care o recunosc deschis. Statisticile arată că,înainte ca persoanele de ambe sexe să atingă vârsta de 18 ani,trei sferturi dintre subiecţii de sex masculin şi peste jumătate dintre subiecţii de sex feminin s-au masturbat cel puţin o dată.

3.     Şi persoanele mai în vârstă se masturbează. Un studiu american arată că 30 % dintre femeile aflate într-o relaţie,cu vârste între 60 şi 69 de ani,au mărturisit că se auto-satisfac în mod curent.

4.     Există ţări europene încurajează masturbarea zilnică,în rândul adolescenţilor – asta,pentru a reduce bolile cu transmitere sexuală şi sarcinile la vârste fragede.

5.     Masturbarea nu a fost dintotdeauna tabu. Romanii erau foarte deschişi în această privinţă – lucru dovedit de statuetele de lut care descriau foarte plastic „procedeul“. Totul a mers foarte bine până pe la 1700,când a fost publicat un pamflet anonim,intitulat Onania – iar asta a pus capăt distracţiei. În satira respectivă,masturbarea era denumită „păcat odios”-şi secole de-a rândul această imagine negativă a dăinuit,neştirbită. Se credea chiar că masturbarea duce la boli psihice grave! Lucrurile s-au schimbat în vremurile noastre,însă nu total. Pentru cei cu concepţii religioase rigide sau cu o educaţie strictă,masturbarea va fi întotdeauna inacceptabilă.


Citeşte şi:

3 hormoni „de vară” care-ţi stimulează dorinţa sexuală

Top 10 al celor mai infidele zodii