Totodată,psihoterapeutul Maria Verdi este de părere că,de regulă,factorii psihologici sunt mai frecvenţi decât afecţiunile fizice,în urma terapiei  de cuplu,partenerii  renunţă să se mai învinovăţească pentru situaţie şi vor înţelege că nu atracţia dintre cei doi a dispărut,ci o serie de factori interni şi externi le afectează relaţia sexuală şi de cuplu.

 

Care sunt cauzele psihologice care scad apetitul sexual în societatea modernă?

 
Psihologul afirmă că majoritatea relaţiilor încep printr-o mare atracţie erotică,iar după ce nevoile sexuale sunt satisfăcute,acele sentimente “explozive” se transformă în unele mai paşnice,mai profunde,însă acestea sunt de multe ori greşit înţelese de cei doi parteneri. “După o perioadă de timp,ceea ce rămâne în relaţie este dragostea,după ce facem dragoste.
 
Acesta este marele test al tuturor cuplurilor,cât de profundă rămâne relaţia când atracţia erotică se diminuează. Chimia sexuală este cea care formează cuplurile,dar ea este doar o parte din relaţia de lungă durată”,consideră psihologul.
 
De cealaltă parte,emoţiile negative  ucid  intimitatea şi pasiunea din viaţa cuplului. Conflictele nerezolvate reduc dorinţa sexuală a partenerilor.