Anumite obiceiuri pot avea efect cumulativ asupra sănătăţii pe măsură de timpul trece şi care este modul în care se dezvoltă diabetul zaharat,obezitatea,problemele cardiovasculare sau chiar cancerul. În general,problemele de sănătate sunt ignorate,lucru care nu ar trebui să fie trecut cu vederea.

Aşadar,iată care sunt principalele simptome care nu trebuie ignorate.

Aluniţele

Dacă observi că apar noi aluniţe în orice parte a corpului,ar trebui s-o analizezi. Dacă mărimea,culoarea sau orice alt aspect al aluniţei ţi se pare anormal,mergi la un medic pentru a vedea ce se întâmplă. Este posibil să fie cancer de piele.

Cancerul de piele se formează în straturile aluniţei,şi poate fi de mai multe feluri. Potrivit National Cancer Institute din Statele Unite,melanomul,cea mai agresivă formă de cancer de piele se formează la nivelul celulelor pigmentare – melanocite.

Tipuri de cancer de piele:

-Cancerul care se formează în profunzimea epidermei poate fi carcinom bazocelular sau spinocelular;
-Cancerul care se formează în celulele scuamoase se numeşte carcinom scuamos celular;
-Ultimul,carcinomul neuroendocrin cutanat,eliberează hormoni ca răspuns al stimulării sistemului nervos.

Alte simptome care nu trebuie ignorate niciodată sunt:

Nodulii

Nodulii prezenţi la nivelul sânilor nu înseamnă neapărat cancer,dar este mai bine să mergi la un control medical. Acesta este simptomul care nu trebuie trecut cu vederea niciodată.

Durerea abdominală

Durerea abdominală la femei ar putea fi din cauza sindromului premenstrual. Dar ar putea fi,de asemenea,gastrită sau chiar constipaţie. Dacă te confrunţi frecvent cu astfel de dureri,consultă un medic. Nu le ignora.

Urinările frecvente

Dacă simţi nevoia de-a urina o dată la 10-15 minute,este posibil să te confrunţi cu o infecţie.

Tusea

Dacă tusea persistă mai multe săptămâni sau chiar luni,nu este normal. Poate fi simptomul unei boli mai grave precum pneumonia.

Insomnia

O altă afecţiune periculoasă este insomnia. Atunci când te confrunţi cu tulburări de somn este important să mergi la un control medical. Acesta va afecta starea de sănătate în cele din urmă,mai ales imunitatea.