Iată câteva dintre cele mai importante argumente în favoarea sexului.
 

Întinereşti

 
În urma unui studiu efectuat de experţii de la Spitalul Regal din Edinburg,Scoţia,a reieşit că oamenii care au un activitate sexuală regulată,respectiv de aproximativ patru ori pe săptămână,cu un partener stabil,sunt percepuţi a fi cu de la şapte până la 12 ani mai tineri decât sunt.
 

Scapi de depresie

 
Când ai orgasm,în corp se eliberează o cantitate importantă de serotonină,hormonul fericirii,în timp ce creşte nivelul de endorfine şi opioide,substanţele chimice din creier,numite şi chimicalele bucuriei.
 

Slăbeşti

 
Nu se poate compara cu un antrenament de exerciţii fizice,dar trebuie să ştii că poţi arde calorii şi în timp ce petreci momente pasionale cu iubitul tău. Jumătate de oră de plăcere te poate scăpa de 100 de calorii.
 

Sexul scade presiunea sanguină

 
O cercetare de mari dimensiuni a scos la iveală că sexul reduce tensiunea arterială,spre deosebire de masturbare sau alte jocuri intime,care contribuie la o accelerare a vitezei sângelui.
 

Calmează durerile

 
Când ai dureri de cap,care pot apărea şi din cauza oboselii,iniţiază o partidă de amor,în loc să iei un antinevralgic. Nu o spunem noi,ci sfatul este recomandat de spcialistul american Bary R. Komisaruk,care spune că orgasmul poate bloca durerea. În timpul celor mai pasionale clipe din actul sexual se eliberează un hormon care poate reduce intensitatea durerii.
 
Tot omul de ştiinţă recomandă masturbarea,deoarece are proprietăţi de reducere a durerilor provocate de crampele menstruale.De asemenea,sexul reglează şi ciclul menstrual.