Reduce riscul de cancer de prostată

 

Conform unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Harvard Medical School,bărbaţii care ejaculată des au un risc diminuat de a face cancer de prostată. Cercetătorii încă nu ştiu exact de ce se întîmplă asta,dar această descoperire poate fi un motiv bun să treci la acţiune în seara asta,pentru ca partenerul tău să nu se îmbolnăvească de cancer.

 

Scade riscul de răceală şi gripă

 

Cercetătorii de la Universitatea Wilkes din Pennsylvania au descoperit că persoanele care au avut contacte sexuale cel puţin de două ori pe săptămână au un nivel ridicat de imunoglobulină A,protein care ajută în lupta împotriva răcelilor şi a gripei.

 

Te menţine în formă şi întăreşte încrederea în tine

 

Într-un studiu scoţian,în care au fost implicate 3.500 de femei şi bărbaţi europeni şi americani,oamenii de ştiinţă au avut ca scop să ghicească vârsta participanţilor,în funcţie de cât de des sau de cât de rar întreţineau relaţii intime. Persoanele a căror vârstă a fost subestimată între 7 până la 12 ani,au spus că fac sex de trei ori pe săptămână,comparativ cu cei din grupul de control,despre care se ştiau că întreţin relaţii intime doar de două ori pe săptămână. De asemenea,specialiştii au descoperit că persoanele care fac sex de 3 ori pe săptămână se simt foarte confortabili şi încrezători cu privire la identitatea lor sexuală.

 

Te scapă de crampe menstruale

 

Un studiu realizat în anul 2000 arată că 9% din femei se masturbează doar pentru a scăpa de crampele menstruale.

 

Pregăteşte corpul pentru o eventuală sarcină

 

Sex în fiecare ziar putea ajuta la întărirea sistemului imunitar şi pregătirea organismului pentru o posibilă sarcină,susţin autorii unui studiu recent.

 

Scade tensiunea arterială

 

O cercetare din 2005 arată că persoanele care au regulat contacte sexualeau tensiunea arterială scăzută şi reacţionează mai bine la stres decât cele care nu fac sex deloc sau fac foarte rar.