Foloseşte balsam cel puţin o dată pe săptămână!

 

Dacă părul tău are tendinţe de uscare,mătreaţă sau vârfuri despicate,ţine-l departe de produsele ce conţin alcool şi tratează-l cu o mască hidratantă cel puţin o dată pe săptămână. Poţi lua în considerare şi uleiurile naturale,precum uleiul de măsline sau uleiul de jojoba. Pune-l în palmă şi masează cu degetele toată porţiunea scalpului şi a părului. Distribuie apoi uleiul prin tot părul cu o perie din păr natural şi sigilează cu o caschetă de duş. Poţi dormi cu ea,pentru nişte rezultate mai bune,iar dimineaţa spală părul ca de obicei.

 

Există moduri recomandate şi moduri nocive de a-ţi usca părul. Tu le ştii?

 

Uscătorul de păr este coşmarul oricărei femei cu părul creţ,dacă îl foloseşte în mod necorespunzător. Pentru a evita „pufoşenia” rezultată în urma uscării,lasă părul,pe cât posibil,să se usuce de la sine şi doar mai apoi,continuă cu un foehn. Ţine uscătorul dedesubtul părului şi dacă nu foloseşti unul cu difuzor,încearcă să sufli căldura de sus în jos,în sensul creşterii părului.

 

Nu arunca peria de păr!

 

Există un mit care spune că părul creţ nu poate fi periat. În timp ce unele femei ocolesc chiar şi pieptenele,preferând să-şi aranjeze părul cu ajutorul degetelor,mulţi stilişti recomandă periajul acestuia,spunând că acesta poate face minuni. Periajul părului,timp de 2 minute,în fiecare seară,ajută la distribuirea uleiurilor naturale ale scalpului în păr,făcându-l mai moale,mai uşor de gestionat,mai puţin creţ şi mai strălucitor. Foloseşte o perie din păr natural!