Pielea şi implicit sânii care sunt sustinuţi de piele se lasă din cauza gravitaţiei. În timp, pielea cedează, în unele cazuri mai devreme în altele mai târziu. Toate aceste aspecte sunt condiţionate de calitatea pielii, unele femei au o piele mai rezistentă decât altele, de informaţia genetică sau de mărimea sânilor. 


Purtăm sau nu sutien?

„Multe românce nu poartă sutien pentru că există mitul că dacă porţi sutien pielea care susţine sânii se slăbeşte. Nimic mai fals decât asta. Sutienul trebuie purtat pentru că susţine, adică este antigravitaţional”, a explicat chirurgul estetician Călin Doboş.Specialiştii susţin însă că există şi câteva obiceiuri care duc la lăsarea sânilor. Iată la ce trebuie să fii atentă: 


Cafeaua

Cercetătorii au arătat print-un studiu că sânii sunt afectaţi de cafea. Ei susţin că sunt suficiente 3 căni de cafea pe zi pentru a face sânii să se lase.

Deficitul de vitamina C

Vitamina ce are rolul de a asigura elasticitatea ţesuturilor. Deci, este foarte importantă pentru organismul nostru.  

Fumatul

 Fumatul este nociv pentru încă un motiv – strică ţesutul elastic. Pe lângă multe alte lucruri nesănătoase pe care ţi le provoacă fumatul, acest motiv este foarte important.

Dieta

 În timp ce ţii o dietă pierzi din ţesutul elastic şi din grăsime, ceea ce favorizează lăsarea sânilor.

Sutienul greşit

Potrivit unor cercetători, 80% dintre femei nu poartă conştient sutienul greşit. Acesta afectează fermitatea sânilor. Deci, nu ezita să-i ceri ajutorul vânzătoarei când mergi să-ţi cumperi un sutien.


Sursa: estisuperba.ro, unica.ro / Foto: pixabay