Îţi protejează inima

O prună proaspătă,de dimensiuni medii,conţine 113 mg de potasiu,un mineral ce ajută la gestionarea tensiunii arteriale şi reduce riscul de accidente vasculare cerebrale. De asemenea,pigmentul roşu-albastrui din fruct,numit antocian,te protejează împotriva cancerului,anihilând radicalii liberi.

Au grijă de intestine

Prunele uscate sunt o modalitate bună prin care îţi poţi pune intestinul la muncă-fiecare prună conţine 1 gram de fibre. Consumă-le ca atare sau cu iaurt,pe post de gustare,cu fulgi de ovăz.

Scad nivelul zahărului din sânge

Conform studiilor nutriţionale,prunele înregistrează un nivel scăzut pe indicele glicemic,ceea ce înseamnă că,consumându-le,poţi ţine sub control valoarea glucozei din sânge şi reduci astfel riscul de a dezvolta diabet de tip 2.

Îmbunătăţesc memoria

Ştiai că dacă mănânci cam trei prune (uscate) zilnic,poţi neutraliza radicalii liberi,care la nivel celular afectează memoria? Prunele sunt bogate în antioxidanţi,care de asta se ocupă. Sezonul lor abia a început,cumpără-ţi şi tu!