O echipă de cercetători din Statele Unite a studiat îndeaproape forma sânilor la femei şi a identificat şapte tipuri diferite. Această clasificare utilă te va face să priveşti cu alţi ochi bustul.

Cumpărarea unui sutien nu are de a face cu dimensiunile,potrivit experţilor. Se pare că ar trebui să te gândeşti la formă,mai mult decât la mărime,atunci când cauţi o lenjerie care să te facă să te simţi confortabil şi atunci când porţi ceva mulat,dar şi când optezi pentru un tricou lejer.

1. Rotunzi

În cazul în care sânii tăi par să fie la fel de plini atât în ​​partea superioară,cât şi în cea inferioară,atunci faci parte din această categorie. În acest caz nu ai nevoie de sutiene speciale,căptuşite,fiindcă nu îţi este necesară o lenjerie care să ajute la modelarea sânilor-natura a făcut asta pentru ele.

2. Mameloane îndreptate spre exterior

În cazul în care mameloanele sunt îndreptate spre exterior,gravitând în sens opus centrului pieptului,atunci eşti una dintre femeile cu acest tip de sâni. Pentru ceel ca tine se recomandă purtarea unor bustiere,dat fiind că ele ajută la încorsetarea şi atragerea lor către centru,lăsând la vedere un decolteu sexy.

3. Depărtaţi unul de celălalt

În cazul în care sânii tai au un spaţiu mare între ei,atunci tot ce trebuie să faci este să îi aduci spre centru. Aceştia tind să fie un pic mai mari şi mai lăsaţi,decât cei din categoria anterioară,şi cele mai bune sutiene sunt cele care au efect de push-up.  

4. Sfârcuri coborâte

Dacă ai sânii mari,rotunzi,dar ceva mai puţin fermi în partea de sus,atunci te poţi identifica cu cele din această categorie. Şi,din fericire pentru tine,această formă este şi cea mai maleabilă,putând fi compatibilă cu majoritatea sutienelor de pe piaţă. Ai grijă ca acestea să fie,totuşi,ferme,sau să aibă balene în partea de jos,pentru a ajuta la susţinerea lor.

5. Plini în partea de jos

Acest tip de bust este uşor de recunoscut,deoarece este mai coborât,sânii fiind mai plini în partea de jos,ceea ce face ca ei să pară,totuşi,fermi,deşi,una dintre caracteristicile lor principală este că sunt mici. Femeilor din această categorie li se recomandă sutienele cu buret în partea de jos,pentru a da impresia de piept mai generos.

6. Asimetrici

Ar putea suna ciudat,dar cele mai multe femei au sânii de formă asimetrică. Dar,în cazul în care unul dintre ei este mai mare decât celălalt,atunci din această categorie faci parte. De obicei,diferenţa în mărime nu este prea drastică,motiv pentru care nu este nevoie de sutiene speciale. Poţi încerca unele cu bureţi detaşabili şi ai rezolvat problema.

7. Formă de clopoţei

Caracteristicile acestor sâni sunt asemănătoare cu cele de la punctual cinci,doar că aceştia sunt,de obicei,mai mari. Atunci când alegi un sutien,fereşte-te de acele balconette care vor face ca ei să se reverse,făcându-te să pari mai mult vulgară,decât sexy.