Lipsa dorinţei de sex este pusă, de multe ori, pe seama problemelor cotidiene, însă această stare poate fi de fapt un simptom al unor probleme medicale. Aceasta înseamnă că, pentru unele femei, actul amoros este frustrant, departe de a fi împlinitor şi relaxant. Iată cele mai frecvente cauze ale unui act sexual nereuşit şi dureros.

Herpes

Este mai răspândit decât crezi şi se transmite dacă faci sex cu o persoană infectată. Se manifestă prin usturimi şi mâncărimi în zona organelor genitale,cu apariţia unor vezicule care se sparg. Suferinzii pot prezenta febră,dureri musculare şi ganglioni măriţi,precum şi usturimi la urinat. Durerea în timpul actului sexual este intensă. Nu există leac pentru herpes,dar medicul îţi poate recomanda medicamente care te ajută să-ţi gestionezi durerea.

Candidoză

Candidoza este o infecţie genitală produsă de ciuperci. Aproape jumătate din femeile sănătoase pot dezvolta în timp candidoze vaginale. Se manifestă prin scurgeri şi mâncărimi – iar aceste mâncărimi sunt adesea percepute ca durere în timpul actului sexual. Candidozele se pot trata uşor,dar e bine să consulţi un specialist.

Citeşte şi: Uscăciunea vaginală şi tratarea ei