Dacă te doare stomacul de fiecare dată după ce termini de mâncat şi te simţi rău, cauzele pot fi nenumărate. Pentru că este o problemă cu care se confruntă un număr tot mai mare de oameni, iată care ar putea fi posibilii factori:

1. De ce te doare stomacul după ce mănânci - Supraalimentarea

Câteodată, sunt preparate care ne plac şi ajungem să exagerăm cu ele, iar ca rezultat apare durerea de stomac sau indigestia. Organismul are nevoie de timp pentru a procesa şi digera alimentele. Aşadar, ar trebui să evităm să mâncăm în mod excesiv chiar dacă este ceva ce ne place foarte mult.

2. Intoleranţă la alimente sau intoleranţă la produse lactate

Când organismul se confruntă cu deficienţe, nu poate procesa mâncarea în porţiuni mai mici. Procesul duce la suprasolicitarea sistemului digestiv şi apare astfel durerea pe care o simţim. Această problemă este cunoscută ca intoleranţă la alimente sau intoleranţă la lactoză, iar simptomele cele mai comune sunt: balonare, constipaţie, gaze etc.

3. De ce te doare stomacul după ce mănânci - Alergie la alimente

Această problemă este asemănătoare cu intoleranţa la alimente, însă ea se manifestă prin faptul că organismul nu reuşeşte să accepte anumite produse. Există mai multe alimente care pot provoca alergie – produsele lactate, făina de porumb, condimentele sau produsele pe bază de cereale. Încearcă să le eviţi!

4. Boala celiacă

Boala celiacă este provocată de intoleranţa la gluten. Asta înseamnă că organismul nu poate procesa alimentele care conţin gluten. Ea afectează intestinul subţire şi poate îngreuna digestia. În plus, poate provoca şi alte probleme de sănătate.

5. De ce te doare stomacul după ce mănânci - Constipaţia

Dacă suferi în mod constant de constipaţie şi te doare şi stomacul după ce mănânci înseamnă că sistemul digestiv nu îşi poate îndeplini funcţia. Pe lângă durerea de stomac, te mai poţi confrunta şi cu balonare.

6. Închegarea vaselor de sânge

Închegarea apare când vasele de sânge sunt blocate de nivelul ridicat de colesterol din organism, şi are impact asupra digestiei. Acesta este motivul pentru care te doare stomacul după ce mănânci. Înseamnă că ai colesterolul mărit. Ar trebui să faci tot posibilul să-l menţii sub control.


Credit foto: www.freepik.com