Racii au numeroase proprităţi nutritive,motiv pentru care sunt recomandaţi pentru consum. Aceste fructe de mare conţin 99% proteine,în timp ce doar 1% reprezintă grăsimi.

Aşadar,100 de grame de raci conţin 16 grame de proteine şi 1 gram de grăsimini,din care 2% saturate,2% monosaturate si 3% polinesaturate.

Alimentul contribuie în proporţie medie de 20% la necesităţile zilnice ale organismului. Datorită faptului că nu conţine carbohidraţi,poate fi consumat fără a cauza probleme de greutate.

Un alt aspect favorabil îl reprezinta mediul foarte sigur în care hrana este dezvoltată. Nu există reziduri toxice sau hormoni artificiali de creştere,deoarece racii trăiesc în medii ferite de poluare.

Consumul zilnic aduce beneficii considerabile,printre care prevenirea astmului,cancerului,atacurilor cerebrale sau bolilor cardiovasculare.

Ghidul consumatorului de raci îl găseşti pe pagina oficială a restaurantului Taverna Racilor.