În componenţa uleiului de măslinese găseşte în proporţie de 80%,acid oleic care pătrunde în straturile pielii odată cu vitamina E. Astfel,procesul de îmbătrânire al celulelor este încetinit,atât din interior,cât şi din exterior.

Dimineaţa şi seara se aplică 3-4 picături de ulei pe pielea din jurul ochilor şi se masează uşor pentru a hidrata tenul în profunzime. Folosirea locală a uleiului nu este singura cale prin care poţi să combaţi ridurile.

O dietă bogată în salate şi legume la care adaugi puţin ulei de măsline protejează tenul de ridurile care apar îndeosebi în zonele expuse la soare,menţinându-l strălucitor,potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Colegiului American de Nutriţie.

Uleiul de ricineste şi el cunoscut pentru capacitatea sa de a trata ridurile din jurul ochilor. În fiecare seară,înainte de culcare,aplică câteva picături pe zonele afectate şi masează usor pentru a pătrunde mai bine în piele.

Tratamentul se foloseşte până când ai obţinut rezultatele dorite,după care se utilizează de maximum două ori pe săptămână pentru întreţinere.