Vârsta este un factor de risc

Factorul cheie în cazul cancerului vaginal este vârsta,femeile peste 70 de ani fiind cele mai afectate. Incidenţa cazurilor de cancer vaginal este destul de mică la femeile cu vârsta de 40 de ani,marea majoritate din paciente având 70 de ani sau mai mult.

Adenoza vaginală

Această afecţiune apare la femeile mature,precum şi la cele care au sângerări menstruale abundente. De asemenea,faptul că viitoarea mamă ia în timpul sarcinii dietilstilbestrol,un medicament împotriva sângerărilor,creşte riscul de cancervaginal.

Virusul HPV

Este unul dintre cei mai periculoşi factori care duc la apariţia cancerului vaginal,influenţând 2/3 din numărul de cazuri. Mai mult infecţia cu HPV poate provoca şi alte boli sau alte forme de cancer.

Cancerul de col uterin

Femeile care au suferit de această formă de cancer,riscă se se îmbolnăvească şi de cancer vaginal. Din acest motiv,este recomandat ca ele să meargă la controale regulate la medicul specialist.

Alcoolul

Consumul excesiv de alcool poate duce la declanşarea unui număr semnificativ de boli,cancerul vaginal numărându-se printre ele.


Citeşte şi:

Simptome care ar putea anunţa un cancer

Concepţii greşite despre cancerul la sân