1.Bari – faleza de pe coasta Mării Adriatice

Bari este un fermecător orăşel situat în sudul Italiei, care se remarcă printr-un contrast de vechi şi nou, având atât o zonă veche cât şi una nouă, modernă. Bari Vecchia, centrul vechi al oraşului Bari, unde poţi simţi farmecul de odinioară plimbându-te pe străduţele înguste, tipice Italiei, savurând o îngheţată şi admirând clădirile vechi şi arhitectura specifică zonei. Terasele populate de turişti te îndeamnă să te opreşti din plimbare şi să savurezi specialităţile „casei”. În antiteză cu centrul vechi, descoperi zona modernă a oraşului, unde te poţi plimba prin magazinele de lux, pentru ca mai târziu să te odihneşti pe faleza din apropiere.


2.Taormina – trenul cu vedere spre mare

În apropiere de Catania, se află orăşelul Taormina, unde poţi ajunge cu un tren care merge pe lângă Marea Ionică, oferindu-ţi o privelişte inedită. Taormina este un oraş sicilian unde îţi poţi petrece o vacanţă de neuitat. Cu străduţe pavate şi colorate, terase pe trepte şi muzicanţi care te încântă cu acordurile melodiei “Bella Ciao”, Taormina îţi oferă savoarea siciliană. Dacă vrei să faci plajă, cobori cu funicularul direct la malul mării, unde te poţi bucura de apa limpede, azurie.


3.Atena – savoare grecească

Atena te îndeamnă la plimbări lungi atât pe bulevardele principale, cât şi pe vestitele străduţe pline de magazine de suveniruri. După ce vizitezi Acropole, te poţi bucura de cartierul Plaka. Străduţe cu case colorate, balcoane pline cu flori şi la parter, terase cu specific grecesc.

Vei descoperi modul în care trăiesc grecii, bucătăria lor plină cu delicii, printre care boureki (plăcintă cu carne şi legume), spanakopita (plăcinta cu spanac şi brânză feta) şi celebrul sos tzatziki. Toate aceste bunătăţuri, servite alături de un Ouzo (celebra băutură tradiţională a grecilor) sau de un vin aromat.


Bari, Taormina, Atena, o combinaţie de culori, stiluri şi gusturi rafinate. Te-ai decis spre care te vei îndrepta în această vară? 

Sursă foto: www.giovannicarrieri.com