Dieta Hallelujah. Iată ce implică:

Este un plan de dietă,care a fost introdus de un păstor baptist,pe care-l chema Rev. George H. Malkmus. Când a fost diagnosticat cu cancer de colon,el nu a mers pe un tratament medical pentru a se vindeca. În schimb,a creat un plan de dietă,care se bazează mai mult pe consumul de fructe şi legume crude.

Această dietă este alcătuită din consumul a 85 de legume,din care un procent de 15% se bazează pe legume fierte şi un consum zilnic de suc de morcov proaspăt,dar şi din alte legume şi fructe,de bază fiind cel de morcov. În plus,cuprinde şi alte suplimente pe bază de plante şi vitamine.

Este un plan de dietă recomandat celor care suferă de o boală mai gravă şi pentru cei care au sistemul imunitar scăzut. Atunci când decizi să urmezi această dietă,este necesar să bei 2 litri de suc de morcovîn fiecare zi şi şă iei suplimente de vitamine.

Dieta Hallelujah are nevoie de timp pentru a se vedea efectele,asta în funcţie de cât de gravă este boala şi de cât timp suferi de ea. Ar putea dura între 12 şi 18 luni. Puterea fructelor şi a legumelor crude vor prelua controlul corpului,iar sistemul imunitar va fi reconstruit într-un ritm mai rapid.

Oferă mai multe beneficii pentru sănătate,printre care se numără:

-curăţă şi hrăneşte corpul;

-stimulează sistemul imunitar să reziste împotriva diferitelor boli,inclusiv cancer,boli de inimă şi diabet;

-creşte nivelul de energie;

-menţine sub control nivelul de zahărul din sânge;

-te ajută să slăbeşti.

 Atunci când urmezi dieta Hallelujah trebuie să eviţi unele alimente. Acestea sunt:  

-băuturi cum sunt ceaiul,cafeaua,alcoolul,băuturile carbogazoase;

-produse lactate,cum sunt laptele,brânza,iaurtul;

-laptele din soia şi produsele din soia;

-orezul alb,cerealele pentru micul dejun şi produsele din făină albă;

-fructele prelucrate cum sunt fructele uscate;

-ouăle şi carnea,inclusiv carnea de pui,curcan şi peştele;

-seminţele şi nucile prăjite sau sărate;

-margarina,produse care conţin grăsimi şi uleiuri;

-dulciurile de tot felul.

Este tipul de dietă care te duce înapoi la consumul de alimente naturale,care oferă hrană corpului şi ajută organismul să se vindece pe cont propriu. Atunci când consumi alimente pe bază de legume şi fructe,o să te simţi mult mai bine,mai sănătoasă şi mai energică.

În timpul dietei Hallelujah trebuie să se consume legume şi fructe de tot felul,preparate diferit. Există multe reţete de mâncare care se bazează doar pe legume,şi care,sunt mult mai sănătoase. În această perioadă,în pieţe se găsesc tot felul de legume şi fructe,care o ne ofere doza zilnică de substanţe nutritive de care organismul are nevoie.