Căpşunile,o sursă de vitamine şi antioxidanţi

Cu un conţinut de 90% apă,căpşunile asigură echilibrul deminerale,oferă senzaţia de saţietate şi ajută organismul să elimine toxinele. Căpşunile sunt indicate în diete datorită conţinutului scăzut de calorii (200 de grame au doar 49 de calorii). Acestea sunt bogate în vitamina B6,vitamina C,fosfor,magneziu,potasiu,iod,acid folic şi grăsimi sănătoase omega-3. De asemenea,fructele sunt recunoscute pentru efectele antiinflamatorii,datorate antioxidanţilor care dau culoarea roşie şi care ajută la stimularea creierului.

Căpşunile tratează boli

Sunt benefice pentru ficat şi bilă. Datorită conţinutului de vitamina K,acestea ajută în insuficienţa hepatică şi afecţiunile bilei. Tot căpşunile accelerează vindecarea rănilor şi a arsurilor datorită conţinului mare de vitamina C,care are un rol important în acest proces.
Cu un conţinut bogat de antioxidanţi şi nutrienţi cu rol antiinflamator,fructele ajută la protejarea inimii. Dacă nu ştiai,consumul regulat de căpşuni previne bolile oftalmologice. Conţinutul de vitamina C şi complexul de vitamine B este o sursă importantă în prevenirea bolilor care pot afecta vederea.

Citeşte şi:Motivele pentru care doctorii recomandă consumul de legume

Dieta pentru 7 zile

Această cură presupune calcularea caloriilor de la fiecare masă,astfel încât să nu se depăşească maximul de 1200,şi include căpşunile la fiecare masă şi gustare,mai puţin cea de seară,pentru a nu crea fermentaţii.

Mic dejun: 200 g căpşuni şi un iaurt degresat cu cereale integrale

Gustare: Un smoothie din fructe de pădure şi căpşuni

Prânz: 200 de grame de căpşuni,şi o salată verde cu piept de curcan sau pui la grătar   

Cina: Peştela cuptor

De reţinut!

Meniul poate varia în funcţie de alimentele care îţi plac. În timpul dietei,nu ai voie să consumi prăjeli,mâncare de tip fast-food,pâine,dulciuri sau băuturi carbogazoase.

Atenţie!

Dacă suferi de alergie la căpşuni,ar fi bine să optezi pentru o dietă cu zmeură,mure sau afine care au acelaşi efect. Dieta nu trebuie urmată mai mult de 2 săptămâni deoarece ar putea să creeze probleme organismului aşa că înainte de a o începe,consultă un medic nutriţionist.

Citeşte şi:Bea zilnic smoothie de avocado şi vei slăbi

Sursă foto wall.alphacoders.com