O cană şi jumătate de iaurt cu castraveţiconţine 23 de grame de proteine. Această gustare îţi dă senzaţia de saţietate,chiar şi atunci când tai de pe lista zilnică alimentele bogate în calorii. În plus,datorită calciului,vitaminei B12 şi probioticelor,această gustare îţi dă energia de care ai nevoie să-ţi duci la îndeplinire sarcinile,previne balonarea şi ţine la distanţă inflamaţiile.

Citeşte şi:Iată beneficiile consumului de iaurt!

În timpul acestui regim alimentar,poţi pierde până la 7 kilograme,cu o singură condiţie:să incluzi în programul zilnic şi activităţile fizice regulate. Nu este recomandat să ţii această dietă mai mult de 14 zile,căci un aport scăzut de nutrimenţi poate avea efecte negative asupra sănătăţii.

Citeşte şi:Utilizări ale castraveţilor care te vor surpinde. Combat celulita!

Cum prepari iaurtul cu castraveţi

Mai multe studii publicate în „British Medical Journal“ şi „Jurnalul European de Nutriţie“ au arătat că iaurtul cu conţinut ridicat de grăsimi este asociat cu un risc mai scăzut de obezitate. Iar cercetările recente publicate în „Jurnalul American de Nutriţie Clinică“ au arătat că un consum regulat de grăsimi saturate nu creşte riscul de boli cardiovasculare sau de accident vascular cerebral,aşa cum se credea. Prin urmare,consumă iaurt fără probleme.

Ai nevoie de:

4 castraveţi mici

1 cană cu iaurt

1 legătură de mărar

1 căţel de usturoi,zdrobit sau tocat (opţional)

1/2 linguriţă sare de mare

Piper negru măcinat

Cum se prepară

Spală bine castraveţii,după care dă-i prin răzătoarea mare. Spală mărarul,scutură excesul de apă şi tamponează cu un prosop curat,după care toacă-l. Într-un castron,amestecă iaurtul,castravetele,mărarul,căţelul de usturoi,sarea şi piperul.

Exemplu de meniu pentru 1 zi

Mic dejun:1 bol salată de castraveţi+2 ouă fierte

Gustare:1 iaurt cu castraveţi

Prânz:1 bol cu salată de castraveţi+1 felie de pâine prăjită integrală. Poţi pune în salată roşii sau brânză feta.

Gustare:1 iaurt cu castraveţi

Cină:300 de grame de fructe de sezon

IMPORTANT:Poţi mânca întotdeauna o salată de castraveţi atunci când îţi este foame. Bea suficiente lichide şi consultă-te cu medicul înainte de a începe dieta.

Credit foto:www-tc.pbs.org