Acest regim alimentars-a bazat pe observaţia medicilor cu privire la oamenii din întreaga lume,care consumă orez ca principală sursă de hrană. Ei tind să aibă mai puţine probleme cu obezitatea,hipertensiune arterială,boli de inimă,diabet şi,implicit,greutatea.

 

Cum funcţionează

 

Premisa dietei Rice este consumul de carbohidraţi sănătoşi-cereale integrale,neprelucrate,legume boabe,fructe. Dacă respecţi toate indicaţiile,poţi să scapi de 15 kg pe lună.

Prima faza a dietei este detoxificarea. În această etapă,se consumă doar orez şi fructe. Etapa durează între 3 şi 7 zile. Poţi să mănânci în această perioadă,4-5 ceşti de orez fiert pe zi şi mere verzi.

După această etapă,cei care ţin dieta trebuie să consume cel mult 1.000 de calorii în fiecare zi,până când îşi ating scopul şi pierd kilogramele dorite. Mai exact,au voie să mănânce orez,fructe,  legume şi lactate.

Carbohidraţii sănătoşi sunt împărţiţi în patru grupe diferite:amidon,fructe,legume şi lactate.

Amidon:O felie de pâine,o treime cană de orez fiert sau o jumătate de cană de paste.

Fructe:Un fruct întreg sau o cană de fructe.

Legume:O cană de legume crude sau o jumătate de cană de legume fierte.

Lactate:O cană de lapte sau iaurt sau o jumătate de cană de brânză de vaci.

Mic dejun:optează pentru o porţie de alimente bogate în amidon,lactate fără grăsimi şi fructe

Prânz:trei tipuri de alimente bogate în amidon,trei legume şi un singur fruct

Cină:la fel ca şi masa de prânz

 

Bogate în fibre,scăzute în proteine

 

Dieta cu orezse concentrează pe produsele alimentare care sunt bogate în fibre pentru a ţine sub control nivelul de colesterol din sânge şi pentru a reduce riscul de boli de inimă. Alimentele care conţin fibre ajută la menţinerea greutăţii şi chiar au capacitatea de a preveni sau de a trata constipaţia. Fibrele sunt necesare pentru sănătatea intestinală.