Dimineaţa îţi faci o salată cu fructe de sezon la care adaugi suc de lămâie. La prânz încearcă una dintre propunerile de mai jos. După masă poţi bea un suc de fructe proaspăt,iar seara mănâncă două felii de pâine integrală cu brânză de vaci amestecată cu mirodenii. Totodată,bea multă apă plată şi ceai de plante neîndulcit. Ai grijă,însă,dacă ai gastrită sau ulcer întreabă întâi medicul înainte să începi acest regim.

Pepene galben mediteranean

Ingrediente(pentru 4 porţii)
1 pepene galben (de 1 kg)
100 g mozzarella
frunze de mentă
100 g şuncă
1 lingură suc de lămâie verde
sare,piper
2 linguri de ulei de măsline

Preparare
Tai pepenele şi şunca în felii subţiri. Mozzarella o tai cubuleţe. Amesteci ingredientele într-un castron. Torni peste ele un sos din suc de lămâie,ulei,sare şi piper. Ornezi cu frunze de mentă.

Omletă cu pepene galben

Ingrediente(pentru 4 porţii)
6 ouă
100 g brânză de vaci
50 ml lapte
sare
1 pepene galben
100 g zmeură
1 lingură de migdale şi fistic mărunţite
2 linguri zahăr pudră
1 lingură suc de lămâie
50 g unt
Zahăr

Preparare:
Baţi bine albuşurile. Amesteci apoi cu gălbenuşurile bine bătute,brânza de vaci,laptele,şi cu sarea. Prăjeşti în unt compoziţia,împărţită în patru. Tai pepenele în cubuleţe. Amesteci fructele,migadalele şi fisticul cu sucul şi le serveşti împreună cu omleta,peste care presari zahăr pudră.

Salată picantă cu pepene

Ingrediente(pentru 4 porţii)
500 g file de pui
2 linguri unt
1 salată verde
1 pepene galben
2 cepe roşii
150 g iaurt
125 g brânză dulce
400 g zmeură
Sare,piper

Preparare:
Tai carnea în felii subţiri. O condimentezi şi o prăjeşti în unt. Tai salata şi ceapa mărunt,pepenele îl tai cubuleţe. Amesteci iaurtul cu brânza dulce,până se omogenizează. Adaugi sare şi piper. Amesteci toate ingredientele.

Pepene cu şuncă

Ingrediente(pentru 4 porţii)
2 pepeni galbeni mici
150 g şuncă slabă
4 linguri de iaurt
1 linguriţă piper boabe verde
1 linguriţă suc de lămâie
50 g rucola

Preparare
Amesteci jumătate din piper pisat cu sucul de lămâie. Tai pepenele cubuleţe. Amesteci bucăţile cu şunca tăiată mărunt,rucola,restul de piper şi cu iaurtul.