Săritul peste micul dejun,sanvdişurile pline de grăsimi,mâncate în faţa computerului,prânzul însoţit totdeauna de desert,gustările hipercalorice dintre mese,toate sunt cele mai rele alegeri pentru silueta ta. Ţi se pare greu să slăbeşti la birou? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să slăbeşti 3 kg în câteva săptămâni şi să fii în formă.

Micul dejun – obligatoriu

Dacă ţi-ai imaginat până acum că sărind peste micul dejun sau peste prânz,ai să slăbeşti,ei bine  te-ai înşelat. Genul acesta de înfometare determină orgaismul să stocheze grăsimi,aşa că obţii exact rezultatul contrar. Gata,de azi nu mai ai voie să sari peste nicio masă,dar mai ales peste micul dejun. Este momentul zilei în care trebuie să prizi forţe,după aproape 10-12 ore de ”post negru”. Trezeşte-te cu 30 de minute mai devreme decât de obicei şi bea un pahar de suc proaspăt de portocale,mănâncă un sandviş cu cremă de brânză şi şuncă de curcan sau un iaurt cu cereale integrale.

Fă-ţi timp pentru masa de prânz

Uneori nu ai timp o oră să mănânci la prânz,fie că ai şedinţe peste şedinţe,fie că ai multe sarcini de rezolvat. Aşa că un sandviş ar fi o bună alegere,numai să nu-l iei de la fast-food-ul din colţ. Optează pentru unul cu pâine integrală,multe legume şi carne slabă pregătită pe grătar (curcan,peşte). Interzis sosurilor cu maioneză sau de alte genuri.  Şi încă ceva! Nu mânca rapid,în faţa calculatorului,cu un ochi la ecran şi unul în dosare.  15 minute de pauză de sandviş nu fac rău nimănui,iar dacă ai timp 30 de minute pentru un prânz adevărat,şi mai bine. Iată ce poţi alege: 

-          200 g piept de pui la grătar+200 g salată verde cu ridichi şi ceapă verde

-          200 g salata orientală (cartofi fierţi,ton,măsline,ceapă,ardei gras)

-          200 g  fasole verde sotată cu 50 şuncă de pui

-          200 salată de paste (100g) cu roşii,castraveţi,brânză degresată şi zeamă de lămâie

-          200 g salată de orez(100 g) cu 30 g şuncă de pui,ardei gras şi roşii

Gustările,puţine şi sănătoase

La câteva ore după prânz ai vrea să mănânci tot ce e gras,dulce şi caloric? Acum e momentul să iei o gustare sănătoasă. Nu sări peste ea,pentru că,odată ajunsă acasă,vei da iama în frigider şi vei mânca mai mult decât trebuie. Aşa că poţi alege:

-          30 g seminţe de dovleac crude,migdale sau caise uscate

-          1 baton cereale integrale

      -          200 g iaurt

      -          1 banană

Cină,simplu şi puţin

Acum e momentul să păcăleşti stomacul,aşa că trebuie să alegi ceva uşor şi cu puţine calorii,dar săţios. Nutriţioniştii te sfătuiesc să combini o friptură din carne slabă cu legume fierte sau pe aburi. Supele şi salatele sunt la fel de bune.  Iată ce poţi mânca:

-          250 ml supă de legume

-          150 g păstrăv la cuptor cu 1 cartof copt

-          100 g mămăligă cu 100 g brânză degresată

-          150 g piept de pui la grătar cu 200 g sote de fasole verde.