Ciorchinii de struguri conţin o mulţime de vitamine din complexul B,dar şi minerale precum fosfor,calciu,magneziu şi,nu în ultimul rând,fier. Strugurii sunt ideali pentru dietă,deoarece te hidratează,conţinând aproximativ 75% apă,elimină depozitele de grăsime şi te ajută să treci peste momentele în care îţi este foame.

Micul – dejun la alegere

1 felie de pâine integrală,50 g brânză slabă,100 g struguri

3 linguri musli,1 iaurt degresat,100 g struguri.

40 g pâine,1 linguriţă unt,30 g caş,100 g struguri.

Pont frumuseţe:Pâinea şi lactatele sunt o sursă excelentă de calciu şi de magneziu,două minerale care se pricep de minune să şteargă oboseala de pe chip şi să dea prospeţime tenului. 

Pont siluetă:Lactatele accelerează arderile de grăsimi,în schimb pâinea integrală îţi dă senzaţia de saţietate pentru mai mult timp,împiedicându-te să mai ronţăi ceva în următoarele două ore.

Gustarea de la ora 11.00:200 g struguri

Prânz la alegere:

200 ml supă de roşii,1 felie pâine de secară,100 g struguri.

200 g peşte la grătar,150 g salată de roşii,cu castraveţi,100 g struguri.

150 g mâncărică de spanac,30 g mămăligă,150 g struguri.

200 g salată de legume cu 30 g şuncă de pui,1 felie de pâine integrală,100 g struguri.

150 g cartofi fierţi cu mărar şi usturoi,150 g struguri.

Pont frumuseţe:Proteinele de bună calitate din peşte sau din pui stimulează producerea de colagen şi dau elasticitate tenului. În plus previn deshidratarea pielii şi apariţia ridurilor.  Astfel aceste alimente te ajută să ai o piele fermă şi netedă.

Pont siluetă:E bine să combini proteinele şi carbohidraţii la masa de prânz pentru că ele îţi dau senzaţia de saţietate pentru cel puţin 3 ore şi te împiedică să ronţăi orice-ţi pică la îndemână.

Cină la alegere:

250 g supă cremă de spanac

300 g salată cu roşii,ardei gras şi frunze de spanac

250 g cartofi sotaţi,cu mărar şi usturoi

200 g salată de legume cu 30 g şuncă de pui

Pont frumuseţe:Spanacul este un excelent detoxifiant,curăţându-ţi corpul de toxine. Asta înseamnă pentru tine un păr strălucitor,un ten fără coşuri şi puncte negre şi ochi odihniţi.

Pont siluetă:Seara trebuie să mănânci doar să-ţi potoleşti foamea,aşa că e bine să nu mănânci struguri sau alte fructe deoarece conţin fructoză,o susbtanţă care se transformă în grăsime.