"Cumva, mintea noastra creează dorinţa unui "Efect Photoshop" care să anuleze ani de zile de abuzuri alimentare şi sedentarism fără niciun fel de proces solid de schimbare. Şi e acolo o mare capcană, care ne face să căutăm soluţii pe termen scurt pentru probleme sistemice, care durează de ani de zile", a declarat aceasta. 

Cu o dietă echilibrată, sport şi răbdare, oricine poate scăpa de kilogramele în plus. Cel mai spectaculos exemplu este cel al Mariei, care a reuşit să slăbească 50 de kilograme cu ajutorul său.   Nutriţionistul a descris, pe scurt, programul clientei sale: 

"Dieta urmată a fost una sezonieră, simplă, bazată pe alimentele disponibile la piaţă. A mâncat mereu multe legume, carne de pasăre, vită sau porc, rar peşte, fructe de sezon, lactate naturale, fără prea multă grăsime, nuci şi seminţe şi cantităţi moderate de orez, pâine sau cartofi", a dezvăluit Cori Grămescu. 

Referitor la antrenamente, Maria "a început cu cele mai uşoare tipuri de clase, cele pentru începătoare. Apoi, pe măsură ce timpul a trecut, Maria a început să vină la sală la ore din ce în ce mai solicitante. A combinat mereu exerciţii de rezistenţă, cu greutăţi şi pe cele cardio. În paralel, a mers întotdeauna foarte mult pe jos, în jur de 15000 de paşi zilnic". 

Cu acest program, Maria a reuşit să slăbească 50 de kilograme, iar de 5 ani de menţine la aceeaşi greutate.

Sfatul nutriţionistului pentru cei care vor să slăbească este să aibă o viziune pe termen lung a meniului lor şi să facă o evaluare lunară, în timp ce păstrează zilnic un jurnal de dietă.


Sursă: csid.ro