Dietele echilibrate nu exclud grăsimile

1 69153 original jpg jpeg

Percepţia generală pune semnul egal între grăsimile din alimentaţie şi kilogramele în plus. Nutriţionista Corina Zugravu ne aduce argumente care dărâmă acest mit.

Prima decizie a unei persoane care vrea să slăbească vizează,în majoritatea cazurilor,excluderea grăsimilor din alimentaţie. Iată însă că acest lucru nu se justifică. „Grăsimile sunt surse de energie,intră în structura membranelor tuturor celulelor şi a sistemului nervos,participă în procesele de coagulare a sângelui,întăresc sistemul imunitar şi contribuie la absorbţia vitaminelor liposolubile A,D,E şi K", subliniază dr. Corina Zugravu, medic primar în nutriţie şi igiena alimentaţiei. De aceea este important să nu eliminăm grăsimile din alimentaţie nici atunci când ţinem diete.Ce sunt grăsimile bune„Grăsimile bune, care provin din peşte, fructe oleaginoase (nuci, alune, migdale crude), uleiuri vegetale şi produse preparate din uleiuri vegetale, precum maionezele şi margarinele tartinabile, de generaţie nouă, nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic“, explică dr. Corina Zugravu.

Află de AICI care sunt grăsimile dietetice sănătoase!