Dar există mai mulţi factori care ar putea influenţa apariţia durerilede spate,precum şi intensitatea şi durata acestora. Majoritatea durerilor de acest tip apar şi dispar fără a lua medicamente deoarece sunt uşoare şi dispar după odihnă. Dar de multe ori,disconfortul începe să reapară şi s-ar putea să fi dezvoltat o problemă cronică,care necesită mai multă atenţie.

Chiar dacă de multe ori aceste dureri sunt ignorate,atunci când durerea persistă mai multe zile,începe îngrijorarea deoarece simptomele devin mai severe şi de multe ori,tot mai dificil de tratat. De aceea,este important să ştim care este diferenţa dintre aceste tipuri de dureri.

Hernia de disc:

Vertebrele coloanei vertebrale sunt separate prin discuri,care servesc pentru a atenua posibilele traume,prevenind strivirea nervilor. Aceste discuri facilitează mişcarea vertebrală,care permite corpului să se mişte,dar îşi pierd elasticitatea şi devin mai puţin flexibile. De aceea,pe zi ce trece,odată cu înaintarea în vârstă,sunt mai slabe şi prin anumite mişcări bruşte se pot disloca. Atunci apare hernia,deoarece sunt forţate.

Totodată,atunci când o persoană începe să experimenteze durere intensă într-o anumită zonă a spatelui,alături de slăbiciune,amorţeală şi dificultăţi în mişcare,sunt simptomeale herniei de disc.

Diferenţa dintre hernie de disc şi durerea de spate:

Simptomul principal al herniei de disc este durerea de spate,care creşte lent în intensitate,de aceea,de multe ori este confundată cu durerea de spate. În scopul de a diferenţia aceste dureri normale de cele puternice,trebuie să ştim că cele ale herniei cresc în intensitate când tuşeşti,când te întinzi sau stai mai mult timp în picioare. În plus,atunci simţi şi un sentiment de pierdere de putere cauzat de terminaţiile nervoase care sunt afectate.

În cazul în care ai de-a face cu o problemă cronică cauzată de ruperea sau dislocarea unui disc,coloana vertebrală poate fi compromisă. Se poate pierde controlul asupra mobilităţii. În plus,un alt simptom evident al herniei este durerea care persistă mai multe zile,chiar şi săptămâni,în timp ce durerea comună de spate dispare după o oră,sau după odihnă.

Ce faci dacă ai dezvoltat hernie de disc:

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să mergi la doctor pentru a te convinge de prezenţa acestei afecţiuni şi pentru a evalua gravitatea. În plus,poţi urma nişte tratamentede medicină alternativă pentru a îmbunătăţi problema şi pentru a împiedica afectarea calităţii vieţii. În plus,pe lângă terapii şi masaje,iată şi câteva sfaturi pentru calmarea durerii.

-Dormi pe o saltea bună;
-Dormi pe spate;
-Nu dormi pe burtă;
-Odihneşte-te timp de câteva ore;
-Nu te mişca brusc;
-Mergi pe jos sau înoată 30 de minute pe zi,chiar dacă durerea a dispărut.

Credit foto:www.steptohealth.com