Ai intoleranţă la lactoză,glucoză sau fructoză

De cele mai multe ori,senzaţia de balonare apare când există o intoleranţă la lactoză,glucoză sau fructoză. Acest simptom neplăcut este însoţit şi de altele,precum dureri abdominale,flatulenţă sau diaree. Pentru a afla cu exactitate la ce ai intoleranţă,este necesar să ţii o dietă şi să excluzi pe rând alimentele care ţi-ar putea face rău.

Mănânci alimente care cauzează acest simptom

Alimentele care abundă în fibre pot duce la apariţia senzaţiei de balonare,mai ales dacă sunt consumate în exces. Dacă problema ta este cauzată de consumul mare de fibre,consumă mai puţin fasole,varză,varză de Bruxelles şi alimente condimentate.

Înghiţi aer

Când mesteci gumă,poţi înghiţi cu uşurinţă aer,la fel ca atunci când consumi alimente foarte reci sau,din contră,fierbinţi.

Nu digeri alimentele cum trebuie

Dacă mănânci prea repede,există riscul să nu digeri cum trebuie alimentele pe care le consumi. Din această cauză,imediat după masă,te poţi confrunta cu senzaţia de balonare şi cu dureri abdominale.

Eşti stresată

O altă cauză care duce la apariţia senzaţiei de balonare şi a durerilor abdominale este stresul. Acest lucru se întâmplă din cauză că sistemul digestiv este foarte sensibil la hormonul stresului,reacţionând diferit de cât în mod obişnuit.