Dacă vrei să ai dinţii mai albi,e adevărat că sucul de lămâie te ajută să ai un zâmbet frumos. Acidul dizolvă depunerile de tartru şi decolorează uşor dinţii,îmbunătăţind aspectul lor. Însă,în timp ce dizolvă tartrul,sucul de lămâie slăbeşte şi smalţul dentar. Aparent nu este nicio problemă,dar în timp apare un disconfort la anumiţi stimuli.

Distruge smalţul dinţilor

Înainte să ajungă în stomac şi să îmbunătăţească digestia,sucul intră în contact cu dinţii şi subţiază stratul de smalţ dentar. Acest lucru duce la sensibilizarea danturii la stimuli,precum cald,rece,dulce şi sărat,şi poate să producă şi pătarea dinţilor.

Deshidratează

Vitamina C are calităţi diuretice,iar sucul de lămâie conţine multă vitamina C. Prin urmare,dacă bei frecvent zeamă de lămâie,aşteaptă-te la urinări mai dese. Se pare că acidul citric stimulează producţia de urină din rinichi şi,astfel,organismul este obligat să elimine mai repede excesul de urină şi,în acelaşi timp,de potasiu,un mineral important pentru organism.

Dă dureri de stomac

Dacă bei zeamă de lămâie în cantităţi mari,trebuie să ştii că te poţi confrunta cuprobleme de stomac. Durerile pot apărea din cauză că organismul nu poate sa tolereze o cantitate mai mare de acid ascorbic. Incapacitatea se manifestă prin senzaţia de arsură în capul pieptului.

Sucul de lămâie favorizează apariţia punctelor negre

De cele mai multe ori tratamentele de frumuseţe conţin acid citric,pentru că acesta are efect astringent,adică închide porii dilataţi ai pielii. Problema se pune când punctele negre nu sunt îndepărtate,iar sucul de lămâie strânge şi mai mult impurităţile înăuntru.