Clorul este o substanţă ce foloseşte la dezinfectare,cel mai adesea,dar mai este folosit şi ca decapant în industria celulozei sau ca agent de înălbire. Clorinarea este procesul de adăugare al clorului în apă,pentru a ucide posibilele bacterii şi microbi. De aceea,acesta se foloseşte pentru tratarea apelor uzate şi mai ales în piscine,ca dezinfectant.
 
Deşi pare o substanţă inofensivă,clorul poate face ravagii,mai ales dacă expunerea este îndelungată. Poate produce deteriorarea iremediabilă a pielii sau a ochilor dacă te expui vreme îndelungată la clor. Studiile au arătat că la două decenii de la folosirea clorului pentru dezinfectarea apei,în SUA au apărut o mulţime de boli de inimă,senilitate şi mai multe cazuri de cancer.
 

Efectele clorului pentru mâini – clorul irită şi îmbătrâneşte pielea

 
Clorul este un iritant puternic,atât pentru stomac şi colon,dacă este ingerat,dar şi pentru plămâni dacă este inhalat. Pielea are şi ea de suferit în urma contactului cu clor,mai ales dacă se foloseşte foarte des apă cu clor. Duşul şi spălatul vaselor devin astfel mari probleme pentru gospodine. Filtrul de apă poate fi o alternativă sănătoasă şi nu foarte costisitoare. Evitarea spălării cu mâinile goale poate fi o altă alternativă pentru mâini cât mai frumoase.