Efectele consumului excesiv de sare asupra inimii

Rezultatul studiului realizat de cercetătorii din Canada a arătat că există necesitatea creşterii aportului de sare,ceea ce înseamnă că a fost răsturnată înţelepciunea convenţională care spunea că consumul excesiv de sare este un risc grav pentru sănătate.

”Este inutil să fie scăzut aportul de sare şi mai mult decât a fost redus,pentru că poate fi dăunător. Studiile noastre au arătat că prin consumul de sub trei grame de sodiu pe zi creşte riscul de infarct miocardic şi insuficienţă cardiacă”,a declarat Salim Yusuf,profesor la Universitatea  McMaster din Cananda,pentru express.co.uk.

„Să reduci nivelul de sare mai poate duce şi la dezechilibre în organism”,a mai spus profesorul Salim Yusuf.

Citeşte şi:Semne că mănânci prea multă sare

Consumul excesiv de sare a mai fost asociat şi cu alte afectiuni agravate de retenţia de apă provocată de sare,precum:

-insuficienţă cardiacă;
-afecţiuni ale rinichilor şi pietre la rinichi;
-edemul;
-accident vascular cerebral;
-cancer gastric;
-hipertrofie ventriculară;
-osteoporoză.

Citeşte şi:Sarea neagră,perfectă pentru diabetici!

Efectele consumului de sare asupra rinichilor:

Chiar dacă rinichii au capacitatea de a regla nivelul de sodiu din organism,atunci când doza de sare este prea mică,este eliberat un hormoncare măreşte cantitatea păstrată în corp,prin reducerea cantităţii eliminate prin urină.

Acelaşi lucru se întâmplă şi când nivelul de sare din organism este mult prea mare. Şi,chiar dacă şi doctorii recomandă ca consumul de sare să fie echilibrat,s-a estimat că majoritatea oamenilor din întreaga ţară consumă de două ori mai multă sare decât are nevoie în mod normal organismul.

Credit foto:boldsky.com