Dacă este un domeniu în care roadele viţei de vie pot fi consumate fără moderaţie,acesta este acela al frumuseţii şi îngrijirii. Extractele de struguri sau de seminţe de struguri au efect dovedit antiîmbătrânire,sunt hidratante şi previn petele pigmentare.

 

Iată care sunt compuşii activi „responsabili” de toate aceste efecte benefice:

-Resveratrolul:este una din certele comori ale roadelor viţei de vie. Este un compus care are,în primul rând,are rolul de a face planta mai rezistentă la agresiunile de mediu – vânt,ploaie,frig. În cosmetică,această substanţă stimulează producţia de colagen şi elastină,şi luptă contra procesului chimic care accelerează îmbătrânirea cutanată.

 

-Polifenolii (antioxidanţi puternici):se extrag din seminţele strugurelui şi au capacitatea de a lupta contra radicalilor liberi şi de împiedica distrugerea acidului hialuronic – componentul natural al dermei care dă aspectul sănătos al pielii. În cosmetică,e folosit în numeroase creme antirid.

 

-Viniferina:are rolul de a estompa petele maronii de pe ten. Pe vremuri,femeile aveau obiceiul de a aplica sevă de viţă-de-vie pe faţă,pentru a atenua petele. Cercetătorii au studiat efectul de depigmentare al acestui compus care,în prezent,intră într-o multitudine de reţete de îngrijire de marcă.

 

-Uleiul din seminţe de struguri:are efect ultra-hrănitor. Este bogat în acizi graşi Omega-6 şi în vitamina E care are efect antiîmbătrânire. Poate fi folosit în reţete de îngrijire „de casă”,în combinaţie cu alte uleiuri esenţiale.

 

Bine de ştiut!Cel mai simplu tratament de frumuseţe constă într-un gomaj,care se face prin zdrobirea boabelor proaspete de strugure,amestecarea lor cu puţină miere şi aplicarea amestecului pe pielea feţei şi a corpului – după care se clăteşte din abundenţă. Acidul din fructe au acţiune exfoliantă,în timp ce zahărul din miere are acţiune hidratantă.

 

Citeşte şi:

Pielea tenului se îngrijeşte şi în... somn

Cum să-ţi cureţi tenul cu miere