Beneficiile uleiului de jojoba pentru păr şi piele:

Este hidratant

Uleiul de jojoba ajută celulele pielii care sunt responsabile de regenerare şi hidratare. Este absorbit repede de piele şi o menţine hidratată mai mult timp. În plus,ţine la distanţă alergenii.

Este anti-rid

Uleiul de jojoba este un supliment viabil în diminuarea ridurilor. Este bogat în vitamina E,fiind cea care combate daunele lăsate de radicalii liberi în piele. Utilizarea în mod regulat a acestui ulei poate diminua diferenţele limitate şi ridurile cu până la 25 %. Acesta trebuie aplicat după ce faţa a fost curăţată de machiaj.

Este antiinflamator

Datorită proprietăţilor bacteriene,uleiul de jojoba poate reduce efectele negative pe care le are soarele asupra pielii. Proprietăţile sale de atenuare pot fi folosite pentru tratarea a câtorva afecţiuni ale pielii,cum sunt dermatita,psoriazisul şi iritarea pielii. Acesta tratează pielea într-un mod uimitor şi în plus,este folosit pentru tratarea arsurilor solare.

Este demachiant

Uleiul de jojoba are proprietăţi de curăţare şi poate fi folosit ca un produs de îndepărtare a machiajului de pe faţă. Pune pe o dischetă demachiantă puţin ulei de jojoba şi aplică pe toată faţă,inclusiv pe buze. Apoi clăteşte cu apă caldă. Este un foarte bun demachiant.

 Tratează acneea  

Uleiul de jojoba nu este gras,de aceea,este considerat un tratament extrem de benefic pentru tratarea inflamaţiei pielii. Acesta curăţă zonele şi astupă porii,acoperindu-le şi,ajutând la regenerarea pielii.

Oferă strălucire părului

Uleiul de jojoba funcţionează ca un ser şi îi oferă strălucire părului. În plus,este perfect pentru părul uscat,de aceea,aplică câteva picături de ulei pe păr pentru a-l menţine hidratat. Totodată,pentru strălucire,aplică ulei pe toată suprafaţa părului sau pe vârfuri.