Printre cei mai comuni alergeni se numără:praful,polenul,părul de pisică sau de câine,mucegaiul şi chiar unele substanţe alimentare care se găsesc adesea în compoziţia cărnii de porc,a laptelui,peştelui şi a albuşului de ou.

Dacă simptomele alergiei nu se agravează,afecţiunea poate fi ameliorată sau chiar tratată cu ajutorul remediilor naturale.

Hreanul decongestionează căile nazale

Hreanul este o plantă simplă care are proprietăţi excelente ce contribuie la vindecarea alergiilor respiratorii. Consumul de hream decongestionează căile nazale,elimină mucusul şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Hreanul poate fi consumat ca atare (însă în cantităţi mici,întrucât este foarte puternic) sau sub formă de ceai.

Wasabi previne inflamarea pasajului nazal

De asemenea,poţi opta pentru hreanul japonez cunoscut sub numele de wasabi. Acesta curăţă sinusurile,reduce simptomele astmului şi a altor afecţiuni respiratorii cauzate de diferite alergii. Mai mult,wasabi previne inflamarea pasajului nazal,desfundă canalele nazale şi uşurează respiraţia.

Ghimbirul,un anthistaminic natural

Pe lângă faptul că are proprietăţi antiinflamatorii şi antibacteriene,ghimbirul acţionează ca un antihistaminic care ajută sistemul imunitar să controleze simptomele alergiei.

Mănâncă miere ca să previi alergiile

Consumă miere,deoarece acţionează ca un vaccin natural împotriva alergenilor,întărind sistemul imunitar. Deoarece are proprietăţi antibacteriale,antimicrobiene şi antiinflamatorii,mierea este un remediu bun împotriva tuturor tipurilor de alergii.