"Cu toate că sucurile dietetice nu sunt la fel de bogate în calorii precum cele obişnuite, sunt, totuşi, pline de chimicale precum cofeina, îndulcitori artificiali, sodiu şi acid fosforic",susţine,pentru shape.com,Marcelle Pick,membră a Ascociaţiei Americane de Asistenţi Medicali. Există însă câteva metodde părin care poţi scăpa de această dependenţă.

1.Caută acidul în altă parte

Sucurile acidulate au gust foarte bun,dar pot provoca dependeţă. Păcăleşte-ţi mintea şi papilele gustative şi înlocuieşte aceste sucuri cu apă minerală sau băuturile de fructe fără zahăr. De asemenea,poţi adauga bucăţi de fructe în apă,pentru a-i oferi un gust dulceag.

2. Găsiţi un substituent pentru cofeină.

Atunci când te copleşeşte oboseala şi simţi o nevoie puternica de cofeină,încearcă să alegi ceaiurile verzi şi negre în locul unui suc acidulat. Ai mai multe variante sănătoase care îţi pot readuce energia.

3. Schimbă-ţi atitudinea

Este normal să gândim că sucurile dietetice consumate zilnic în locul celor normale vor reduce numărul caloriilor consumate,dar această mentalitate va crea probleme. Cei mai mulţi consumatori de sucuri dietetice vor considera că îşi pot permite să consume mai multe calorii. Nu este vina produsului,ci a modului în care este folosit.

4. Hidratează-te cu apă.

Cu toate că sucurile nu provoacă deshidratare,cei care le consumă au tendinţa de a le folosi ca înlocuitoare pentru apă. Încercaţi să aveţi o sticlă de apă la îndemână,în orice moment. Apa nu are nici calorii,nici cofeină,este ieftină şi accesibilă. De ce ai vrea să o înlocuieşti?