De-a lungul vieţii joci mai multe roluri:eşti fiică,soţie şi,mai apoi,mamă. Şi pentru că o căsnicie tihnită nu se susţine doar cu a face curat,mâncare şi cu crescutul copiilor,important este să-ţi aduci aminte să fii,înainte de toate,femeie.

Alocă mai mult timp relaţiei cu soţul tău,redescoperiţi împreună momentele de tandeţe şi micile lucruri comune,care vă fac plăcere!

Fii mai atentă la ceea ce-i place sau îl oboseşte

Dacă lui îi place să se uite la diverse competiţii sportive,stai alături de el. Încearcă să te arăţi interesată şi de felul în care a decurs ziua lui la locul de muncă. Este important să ştie că are cu cine-şi împărtăşi grijile şi realizările. Şi,în plus,dă-i răgaz să se relaxeze odată ajuns acasă. Nu-l bombarda cu detalii,poveşti sau întrebări nefireşti.

Lasă-l să se manifeste ca bărbat

Respectă-l,cere-i sfatul din când în când şi lasă-i posibilitatea să ia decizii,fără să intervii. Bărbaţilor le place să ştie că pot fi de ajutor şi că pot „îndrepta” lucrurile,aşa că dă-i şansa să  valorifice ce are de oferit. Şi ai grijă să-i arăţi aprecierea ta sinceră.

Dacă vrei să-l surprinzi,trimite-i un mesaj în care enumeri calităţile şi motivele care te fac să-l iubeşti. Este important să ştie că eşti mândră de el ca bărbat şi că nu ai „uitat” de ce l-ai ales.


Citeşte şi:

Cearta,benefică sau nu în cuplu?

3 soluţii pentru un cuplu în criză


Schimbă-ţi atitudinea!

Reaminteşte-i de ce s-a îndrăgostit de tine. În momentul în care vrei să spui ceva răutăcios sau lipsit de respect,adu-ţi aminte că,în urmă cu ani,la începutul relaţiei,nu ai fi avut curajul să spui lucrurile respective. Dacă atunci te dichiseai înainte să te vezi cu el,aplică tehnica şi acum. Anii petrecuţi împreună nu au de ce să vă transforme în oameni indiferenţi şi orbi la dorinţele celui apropiat. Fii mai grijulie şi vei observa că şi atitudinea lui se va schimba treptat.

Este important,de asemenea,să-i semnalezi dorinţele tale (dacă vrei să te ajute la treburile casnice,de exemplu) şi,mai apoi,să-l lauzi sau să-i mulţumeşti sincer.

Ai grijă de aspectul tău şi de calitatea vieţii sexuale

Dacă soţul tăueste nervos mai tot timpul,poate însemna că nu este satisfăcut de viaţa voastră amoroasă;studiile arată că majoritatea căsniciilor eşuează tocmai din cauza acestui motiv simplu.

Primul pas este să te gândeşti la lucrurile care i-ar face lui plăcere şi apoi,să faci mici schimbări. Ceea ce-i împinge pe bărbaţi la infidelitate este tocmai tendinţa feminină de a nu mai pune preţ pe aspectul fizic şi pe îngrijirea personală;pentru a-l avea,deci,numai pentru tine,este imperativ necesar să ştii cum să-l seduci şi să-i recapeţi atenţia.  

Plănuieşte mici escapade care să vă relaxeze

Din moment ce rutina zilnică nu vă lasă prea mult răgaz în a vă manifesta liber sentimentele,soluţia o poate reprezenta ieşirea din cotidian. La sfârşit de săptămână,poţi duce copiii la bunici sau îi poţi trimite în diferite excursii cu şcoala,pentru ca voi să puteţi pleca undeva,nu foarte departe,dar oricum,în afara localităţii.

Aerul proaspăt de munte sau o casă doar la dispoziţia voastră,fără prezenţa celor mici,vă poate aduce mai aproape şi vă poate consolida relaţia. Veţi putea discuta în voie sau veţi avea acces la anumite lucruri,cărora nu le-aţi acordat atenţia necesară în ultimul timp.

Dacă nu vă permiteţi astfel de ieşiri,adunaţi-vă cu prietenii sau mergeţi la un film,urmat de o masă în oraş. Pentru a redescoperi lucrurile care v-au adus împreună la început,este necesar să ieşiţi din casă şi să faceţi lucruri,nu neapărat noi,cât relaxante şi amuzante.