Oricât de greu ar părea,dacă vrei cu adevărat să ai un corp de invidiat,apelează cu încredere la câteva exerciţii care ajută la tonifierea zonelor cu probleme,cum sunt abdomenulşi şoldurile.

 

Exerciţii pentru şolduri şi abdomen:Ridică-ţi gambele

 

Aşază-te pe podea,cu faţa în sus şi pune-ţi palmele sub cap,cu coatele larg deschise. Întinde picioarele,ridică-le,menţine-le unite şi trage aer în piept. Expiră şi stai în această poziţie câteva secunde. Repetă acest exerciţiu de 10 ori.

 

Exerciţii pentru şolduri şi abdomen:Pentru şolduri tonifiate

 

Stai din nou întinsă pe podea,cu mâinile sub cap şi umerii depărtaţi. Îndoaie genunchii pe rând şi adu-i cât mai aproape de umeri. Ridică-ţi capul şi umerii şi expiră. Răsuceşte trunchiul spre dreapta,astfel încât genunchiul drept să atingă cotul stâng. Inspiră şi expiră,după care schimbă picioarele. Repetă exerciţiul de 10 ori.

 

Exerciţii pentru şolduri şi abdomen:Pentru reducerea grăsimii de pe burtă

 

Aşază-te cu faţa în jos pe podea şi ridică-ţi corpul,sprijinindu-te în coate şi picioare. Ai grijă ca abdomenul să rămână ferm şi şoldurile să nu se ridice,astfel încât corpul să fie în linie dreaptă. Menţine-ţi poziţia timp de 5 respiraţii. Repetă exerciţiul de 4-5 ori. Acest tip de exerciţiu este bun şi la tonifierea braţelor,reducerea grăsimii braţelor şi creşterea rezistenţei.

 

Exerciţii pentru şolduri şi abdomen:Pentru un abdomen plat

 

Aşază-te pe podea cu trunchiul drept,genunchii îndoiţi şi cu picioarele depărtate pe podea. Ridică braţele în faţă,cu palmele în sus. Strânge muşchii abdominali şi coboară încet trunchiul la un unghi de 45 de grade,în timp ce ţii braţele pe lângă corp. Rămâi în această poziţie 10 secunde. Repetă exerciţiul de 8-10 ori.