Aceste lucruri se întâmplă atunci când cartilajul,care amortizează suprafaţa articulaţiilor în coloana vertebrală încetează să mai funcţioneze. Atunci când se întâmplă acest lucru,oasele spatelui se freacă unele de altele şi cauzează durerea.

Factorii care produc durerea de spate:Alţi factori care pot provoca durerile de spate:

Factorii care produc durerea de spate:Fracturarea coloanei vertebrale

Durerile apar,de asemenea,atunci când există o fractură a coloanei vertebrale,care se poate produce atunci când coloanavertebrală este supusă unui efort mult prea mare. Această forţă ar putea fi produsă când există un accident de maşină sau de bicicletă sau o lovitură în coloana vertebrală.

Factorii care produc durerea de spate:Osteoporoza

O fractură de compresie se poate întâmpla atunci când oasele coloanei vertebrale se rup. În cazul persoanelor care suferă de osteoporoză,unde oasele sunt slabe şi fragile,chiar şi mersul pe jos sau o simplă cădere poate provoca dureri de spate.

Factorii care produc durerea de spate:Scolioza sau cifoza

Persoanele care nu au forma normală a coloanei vertebrale suferă de scolioză sau c:ifoză. Acestea se confruntă cu mari dureride spate. Ori de câte ori te uiţi la o persoană el stă cu spatele drept. Atunci când suferă de scolioză,coloana vertebrală are formă de S sau C.

Factorii care produc durerea de spate:Hernia de disc

O hernie de disc poate fi dezvoltată odată cu înaintarea în vârstă. Sau poate fi provocată de practicarea unei activităţi care este repetată în mod regulat şi care provoacă o presiune mult prea mare pentru spate.

Hernia de disc înseamnă uzura şi deplasarea nucleului pulpos către canalul medular,unde comprimă o rădăcină a unui nerv spinal. În multe cazuri,o hernie de disc apare la nivelul inferior al coloanei. Această afecţiune cauzează dureri de spate foarte puternice,uneori chiar insuportabile.