Fagurele cu miere e un amestec de mai multe produse apicole: miere, polen, propolis şi ceară. Este apreciat atât ca aliment cât şi ca remediu. Cel mai adesea, fagurii sunt folosiţi la tratarea afecţiunilor căilor respiratorii, dar şi în astenii, anemii, alergii, boli de stomac. Ajută la curăţarea dinţilor de tartru, la reglarea metabolismului şi la întărirea imunităţii. Fagurii, mestecaţi cu atenţie, sunt de ajutor celor care suferă de parodontită şi de sângerare gingivală.

Fagurele de miere beneficii - Întăreşte sistemul imunitar

Fagurele de miere combate carenţele de vitamine şi minerale din organism. Pentru întărirea imunităţii, se recomandă mestecarea unei bucăţi de fagure în fiecare zi, câte 15- 30 de minute, o lună. Cura trebuie să aibe loc în special primăvara şi toamna.

Excelent pentru copii

Datorită dulceţii sale, fagurele de miere uşor de consumat chiar şi de către copii. Mestecarea unei bucăţi în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, le va întări organismul, iar acesta va face faţă mai uşor provocărilor de sezon – răceli, gripe. Pentru consumul zilnic, se recomandă 50 g de fagure.

Fagurele de miere beneficii - Vindecă răcelile

În caz de răceli, suferindul trebuie să mestece 100 g de fagure în fiecare zi, până simptomele se ameliorează. Fagurele conţine vitamine care combat răceala şi reduc inflamaţiile de la nivelul gâtului.

Tratează bolile de stomac

Cei care suferă de gastrită sau tulburări digestive pot să încerce un tratament naturist pe bază de fagure de miere. E recomandat să mestece zilnic o bucată de fagure şi să înghită ceara rezultată. Aceasta va acţiona ca un pansament digestiv şi va reduce senzaţia de arsură.

Fagurele de miere beneficii - Curăţă cavitatea bucală

Mestecarea fagurelui este bun pentru împiedicarea sângerărilor gingivale şi pentru curăţarea dinţilor. Se mestecă o bucată de fagure de mai multe ori pe zi, una sau două săptămâni la rând. Ceara nu se înghite. Se clăteşte apoi gura cu ceai de muşeţel călduţ.

Cicatrizează rănile

Rănile infectate se pot vindeca mai repede cu ceara din fagurele de miere. Se mestecă fagurele, se colectează cearea şi se modelează. Se ia o cantitate variabilă de ceară, în funcţie de mărimea rănii, se încălzeşte pe o lingură de metal ţinută deasupra flăcării. Ceara călduţă se aplică pe rană, ca atare sau fixată pe un pansament, şi se lasă preţ de câteva ore sau peste noapte, având grijă ca locul afectat să fie bandajat cu atenţie. Se repetă procedeul înlocuind ceara, până ce aceasta „trage“ tot puroiul.

Fagurele de miere beneficii - Bine de ştiut!

Fagurele este contraindicat persoanelor care sunt alergice la produsele apicole.