„Atunci când o femeie vine la mine pentru un curs de automachiaj,mai întâi analizăm împreună forma feţei,tipul tenului şi identificăm eventualele asimetrii. Apoi,fiecărei persoane în parte i se recomandă un tip unic de machiaj”,explică make-up artistul Florina Mărcuţă (foto stânga),directorul şcolii de machiaj Cotimanis Show (www.scoalademachiaj.ro).

Există,totuşi,câteva reguli generale:

Pentru ochi verzi,movul este nuanţa ideală,la „pachet” cu toată gama de nuanţe roşii.

Ochii albaştri sunt mai bine puşi în evidenţă cu nuanţe de maro şi culori complementare (portocaliu,piersică). Trebuie evitate nuanţele reci. O mare greşeală este să accentuezi ochii albaştri cu un fard albastru. Nu vei face decât să le dai o expresie spălăcită.

În machiajul ochilor căprui poţi folosi orice culoare,cu o singură menţiune:evită maroul şi negrul pentru că dau profunzime ochiului şi vei căpătă o privire prea „aspră”!

Dacă ai ochii negri,foloseşte nuanţe mai luminoase,calde,care „îndulcesc” privirea. Seara poţi alege culori mai puternice,precum ciocolatiu,albastru ultramarin,verde,însă e nevoie să le completezi cu nuanţe mai deschise,care se aplică în colţul interior şi pe arcadă,pentru a da luminozitate privirii.

Extrapont

Dacă ai unghiile albastre sau roz,trebuie să te îmbraci în funcţie de ele? Ei bine,nu! Unghiile nu se asortează cu îmbrăcămintea,ci cu machiajul şi cu accesoriile:geanta,cureaua,cerceii sau brăţările.