Oana Sicoie (25 de ani) a încasat în urmă cu câteva zile o nouă tranşă de bani în cadrul „Programul Servicii de Piaţă", derulat prin Oficiul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Cluj (OIMMC). Oana a terminat Facultatea de Ştiinţe Economice la Cluj şi are o firmă de curăţenie cu zece angajaţi. Ea şi-a demarat afacerea cu bani de la Guvern şi acuma o dezvoltă tot din aceste fonduri.

În 2009, Oana a demarat o afacere în domeniu serviciilor de curăţenie de întreţinere şi curăţenie industrială, prin programul „Start" al Oficiului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Cluj.

Contract cu un centru logistic

Atunci a primit fonduri guvernamentale neramburasabile în valoare de 60.000 de lei,adică 50% din preţul echipamentului de curăţenie de care avea nevoie pentru demararea afacerii. „Am luat şi un credit de la CEC de 50.000 de lei,pentru că am beneficiat de sprijinul Fondului Naţional de Grantare a Creditelor pentru IMM pentru 80% din suma împrumutată. Garanţia pentru diferenţa de 20% din credit a fost dată de evaluarea echipamentelor", a spus Oana Sicoie.

Cu banii primiţi şi cu 10.000 de lei fonduri proprii a cumpărat maşini de măturat, aspiratoare şi un echipament pentru curăţarea pardoselilor. În plină criză economică a reuşit să încheie contracte cu mai multe companii din judeţul Cluj şi  zonele limitrofe. „Avem contract cu un centru logistic care se întinde pe o suprafaţă de 5 hectare unde ne ocupăm de curăţenie industrială, adică măturat şi spălat mecanizat în halele de lucru şi în parcarea aferentă",a spus Oana Sicoie.

Citeşte continuarea AICI.