Colesterolul este grăsimea care se găseşte în toate celulele corpului,necesară pentru funcţionarea optimă a organismului. În plus,este secretat în special de ficat,şi este absorbit de unele alimente pe care-l conţin.

Totodată,este cel care ajută la formarea acidului biliar,care este responsabil de digestia grăsimilor,dar şi de formarea anumitor hormoni tiroidieni şi sexuali.

Dar,pentru că aproape fiecare organ are nevoie de el,poate deveni un posibil atacator când nu poate fi ţinut sub control. Cea mai mare problemă cu care foarte multă lume se confruntă,dar pe care o ignoră de cele mai multe ori este faptul că,nivelul crescut de colesterol poate duce la dezvoltarea problemelor grave de sănătate. De aceea,trebuie acordată atenţie semnalelorpe care le trimite.

Simptomele colesterolului rău crescut:

-Senzaţie de greutate şi dureri de ficat;
-Gust amar şi respiraţie urât mirositoare;
-Balonare şi indigestie după masă;
-Constipaţie;
-Stare de somnolenţă după ce mănânci;
-Dureri de stomac;
-Pielea capătă o culoare gălbuie (icter);
-Durere de cap sau migrene;
-Dureri articulare;
-Probleme de vedere;
-Apare agitaţia în timpul activităţilor zilnice.

Aceste simptome sunt de cele mai multe ori confundate cu ale altor boli,sau nu sunt băgate în seamă,pentru că nu sunt prezente pe o perioadă lungă de timp. Pentru a te asigura şi afla care este cauzadin spatele acestor simptome,este important să faci un control medical.

Cum să menţii sub control colestrolul rău:

În afară de medicamentele care ajută la menţinerea sub control a colesterolului,dieta alimentară contribuie foarte mult. În alimentaţie trebuie să se regăsească:

-fructe
-legume
-cereale integrale
-alimente scăzute în grăsimi
-seminţe de chia sau de in
-ulei de măsline

În plus,trebuie evitate cele care sunt bogate în grăsimi şi calorii. Mereu trebuie să existe o balanţă,pentru a reuşi menţinerea lui sub control.