Cele mai comune probleme de comunicare pot provoca neplăceri într-o relaţie. Acestea sunt cele mai frecvente şi banale,care pot duce la terminarea unei relaţii.

Comunicarea ajută într-adevăr la transmiterea a ceea ce ne dorim şi rezolvă,de asemenea,problemele între parteneri. Discutarea problemelor care există pot duce la rezolvarea situaţiilor care au creat tensiune în relaţia de cuplu. Găsirea unei soluţii,împreună,este cel mai important pas.

Iată care sunt cele mai comune probleme de comunicare într-o relaţie:

Nu-i pune întrebări personale

Întrebându-l pe partener ”cum i-a fost ziua”,contează,deoarece acest lucru îl face să se simtă important. În acest fel,ajută la evitarea deficitului de comunicare şi te ajută să înţelegi şi să-ţi cunoşti partenerul mult mai bine.

Nu-i spune partenerului că-l iubeşti de prea multe ori

Spunându-i partenerului că îl iubeşti,de prea multe ori,îl enervează. Dar este important ca măcar o dată pe zi să-i spui. Acest lucru îl face să se simtă iubit şi dorit.

Nu vorbiţi despre probleme

Dacă tu nu aduci în discuţie problemele care există,în cel mai corect mod,şi crezi că după un timp el se va schimba,faci cea mai mare greşeală. Aşa că,vorbeşte-i despre problemele existente atunci când ai ocazia.

Sunt ascunse lucruri

Unul dintre motivele care duc la menţinerea unei relaţii este ca comunicarea să existe mereu. Dacă aceasta lipseşte din relaţie,nu veţi ajunge la niciun rezultat.

Nu vă ascultaţi unul pe altul

Să-ţi asculţi partenerul atunci când vorbeşte,dar şi pe oricine altcineva,este foarte important. Dacă nu suntem sau nu ascultăm când ni se vorbeşte,nu avem cum să comunicăm unul cu altul. În plus,atunci când este prezentă o problemă în cuplu,fiecare trebuie să-l asculte pe celălalt pentru a găsi o soluţie,împreună. Astfel,fiecare ştie ce probleme întâmpină şi care sunt părerile lui.

Credit foto:www.boldsky.com