Florile care se mananca au arome cu puţine calorii

De-a lungul secolelor au fost folosite proaspete sau uscate,sub formă de pudră,petnru a aroma diversele mâncăruri şi deserturi. Petalele de trandafir,spre exemplu,au ocupat dintotdeauna un loc privilegiat pe mesele regilor.

Au fost redescoperite recent,pentru aromele fine,colorit,forme şi texturi. Producători specializaţi în agricultură bio le cultivă cu grijă. Sunt din ce în ce mai apreciate pentru aportul caloric extrem de scăzut şi pentru gustul special pe care-l dau preparatelor.


Citeşte şi:

Moduri inedite prin care consumul de avocado îţi menţine sănătatea

Ai încercat până acum uleiul de krill? Vezi ce beneficii are!


Florile care se mananca conţin vitamine şi minerale

Florile comestibile nu sunt doar parfumate şi decorative,ci conţin şi substanţe nutritive. Spre exemplu:

-        Coada şoricelului – conţine vitamina C,provitamina A,vitamina B,minerale şi oligoelemente

-        Limba-mielului – e bogată în potasiu şi calciu

-        Condurul doamnei – oferă belşug de vitamina C

-        Floare de măceş-conţine tot atâta vitamină C cât o portocală

Florile proaspăt culese se păstrează în frigider,3-5 zile,într-un vas bine închis cu ajutorul unei cârpe umede.

Cu ajutorul lor,producători specializaţi comercializează biscuiţi parfumaţi cu mentă sau lavandă,chutney de păpădie,dulceaţă de mere şi rubarbă,jeleuri din condurul doamnei,garofiţe şi rozmarin etc. De asemenea,petalele de flori sunt folosite pe post de condiment sau pentru a ornamenta diferitele preparate.

Precauţii

Atenţie,nu toate florile sunt comestibile. Chiar şi cele clasate drept comestibile nu sunt de mâncat în totalitate – pot fi comestibile doar anumite părţi ale plantei. Iar plantele medicinale nu sunt automat şi comestibile!

Dacă eşti alergică sau însărcinată,e mai bine să te abţii să consumi astfel de plante.