Flotarea este exerciţiul care solicită implicarea mai multor părţi ale corpului – muşchii pieptului, braţelor, umerilor, spatelui, abdomenului şi regiunii mediene -, fără a fi nevoie de alte mişcări sau antrenament excesiv. În plus, te ajută să ajungi la numărul de kilograme dorite.
Nu trebuie să te duci la sală ca să practici sport. Flotările pot fi făcute acasă. Începe prin a face un set de 20 de flotări, apoi creşti treptat numărul lor. Corpul se va obişnui cu acest exerciţiu.

 Beneficiile flotărilor

Consolidează partea superioară a corpului

Prin creşterea progresivă a numărului de flotări pe care le faci în fiecare zi, vei construi masă musculară în partea superioară a corpului fără a adăuga kilograme. Acest exerciţiu simplu lucrează muşchii pieptului şi umerilor, ajutându-te să ai un copr puternic şi definit.

Lucrează abdomenul

Deşi flotările sunt, din punct de vedere tehnic, un exerciţiu pentru partea superioară a corpului, ele solicită şi alte grupe de muşchi când sunt efectuate corect. Dacă abdomenul este ţinut drept în timpul exerciţiilor, acestea ajuta la stabilizarea coloanei vertebrale, lucru care va ajuta la rândul său la întărirea abdomenului.

Creşte nivelul de energie

Chiar dacă exerciţiul pare obositor, de fapt, flotările îţi dau un impuls energetic. Flotările îmbunătăţesc circulaţia sangvină, cresc temperatura corpului şi stimulează creierul să funcţioneze mult mai eficient. Nu vei mai avea nevoie de băuturi energizante după un set de 30 de flotări!

Creşte densitatea osoasă

Pe măsură ce masa musculară creşte, densitatea osoasă scade. Acest lucru creşte riscul de a suferi fracturi. Încălzirea înainte de exerciţii este esenţială pentru menţinerea oaselor puternice. Când efectuezi flotări lucrezi diferite grupuri de muşchi, soliciţi încheieturile şi coatele, iar acest lucru duce la întărirea oaselor şi reducerea riscului de rănire.


Credit foto: www.tonygentilcore.com