Fructul se găseşte la preţ accesibil în timpul iernii şi are calităţi extraordinare:

-datorită unor substanţe pe care le conţine,polifenoli,scade apetitul exacerbat,dacă este consumat cu regularitate,

-previne bolile mulţumită antioxidanţilor pe care-i conferă şi care neutralizează radicalii liberi mai eficient decât vinul sau ceaiul verde,

-înlătură simptomele menopauzei,

-sucul lui scade tensiunea arterială,reduce stresul şi riscul de obezitate,întârzie îmbătrânirea prematură.

Recent,oamenii de ştiinţă de la Universitatea Regina Margaret din Edinburgh,Marea Britanie,au realizat un studiu referitor la efectele suplimentelor zilnice cu extract de rodie.

Cei 29 de voluntari care au luat timp de trei săptămâni acest tip de suplimente au afirmat că le-a scăzut semnificativ pofta de mâncare.

Rezultatele cercetării urmează să fie prezentate la Congresul Internaţional de Nutriţie,care va avea loc în Spania.