Îmbunătăţeşte digestia

Mărul joacă un rol important în consolidarea sistemului digestiv şi în stimularea digestiei. Când mănânci un măr pe stomacul gol, organismul asimilează toate substanţele nutritive (fibre, vitamine, acidul malic, fosforul etc) pe care le conţine fructul.

Întăreşte oasele

Mărul conţine minerale care întăresc oase. Mulţi oameni ştiu că mărul este sursă bogată de calciu, dar nu ştiu că elemente ca bor şi floridzină acţionează la fel ca mineralele. Aportul de floridzină este benefic pentru femeile – previn afecţiunile osoase care pot să apară după menopauză. Aşadar, mănâncă zilnic câte un măr.

Previne diabetul

Un alt avantaj al mărului este reducerea riscului de diabet. Acest lucru nu înseamnă că poate vindeca, înseamnă pur şi simplu că, dacă consumi un măr pe zi, previi diabetul. În plus, ar trebui să incluzi mărul în alimentaţia copilului pentru a nu fi predispus la diabet zaharat după ce creşte.

Reduce riscul de afecţiuni cardiovasculare

Merele conţin în compoziţia lor fibre, cunoscute şi sub numele de pectine, care au capacitatea de a reduce valorile colesterolului rău. Flavonoizii şi compuşii fenolici îmbunătăţesc funcţia cardiacă, prevenind infarctul miocardic, închegarea vaselor de sânge şi depunerea colesterolului pe pereţii arterelor. Acestea sunt unele dintre cele mai importante avantaje ale consumului zilnic de mere.

Stimulează metabolismul

Mărul este fructul care ţine de foame, motiv pentru care ar trebui să facă parte din alimentaţia zilnică. Pe lângă faptul că substanţele nutritive prezente în măr stimulează procesul de pierdere în greutate şi, implicit, arderea mai multor calorii, te ajută să te menţii în formă şi sănătoasă. În plus, mărul poate suprima pofta de dulce.

Bun pentru ochi

Vitamina A prezentă în măr este bună pentru sistemul nervos şi contribuie, de asemenea, la prevenirea deteriorării vederii. Ochii sunt predispuşi îmbolnăvirii odată cu înaintarea în vârstă, a stilului de viaţă dezorganizat sau a smartphone-urilor şi calculatoarelor pe care le folosim în fiecare zi. Acestea sunt motivele pentru care este bine să-ţi începi ziua mâncând un măr.


Credit foto: www.hellodoctor.co.za