Natura este plină de tratamente naturale,nu doar împotriva cancerului,ci şi contra multor boli. Unul dintre fructele minune pe care ni-l oferă este Guanabana,care,potrivit specialiştilor,este de 10.000 de ori mai puternic decât chimioterapia,atacând celulele canceroase.

Fructul,leac pentru multe afecţiuni

Frunza fructului,precum şi coaja sunt de ajutor în reglementarea nivelului de zahăr din sânge şi în tratarea diabetului. În plus,în urma studiilor recente s-a demonstrat că luptă împotriva cancerului pulmonar şi a celui la sân,precum şi împotriva tumorilor cerebrale. De asemenea,ceaiul de frunze de guanabana poate trata problemele ficatului şi ale pancreasului.


Citeşte şi:

10 factori care cresc riscul de cancer la sân

Lipsa unei vitamine din corp cauzează cancer


Studiile atestă proprităţile curative ale fructului

În 1976,Institutul Naţional al Cancerului a descoperit în urma unor cercetări că frunzele fructului,cât şi tulpina acestuia sunt eficiente în distrugerea anumitor celule canceroase din organism. O cercetare realizată la Universitatea Purdue,Statele Unite ale Americii,a prezentat rezultate promiţătoare. Cercetătorii de aici s-au concentrat pe proprietăţile antitumorale ale fructului. Ei au constatat că celulele tumorale care sunt rezistente la tratamentul cu chimioterapie,sau celule rezistente la multe tipuri de medicamente,sunt distruse în mod eficient de guanabana.

Un alt studiu efectuat la Universitatea Catolică din Coreea de Sud şi publicat în „Journal of Natural Products“ a declarat că guanabana este de 10.000 de ori mai eficient împotriva cancerului decât chimioterapia. Un al doilea studiu din Coreea de Sud a arătat că fructul nu are nicio activitate negativă asupra celulelor sănătoase (spre deosebire de efectele devastatoare pe care le are chimioterapia asupra organismului).

Pentru cine nu e indicat consumul de guanabana

Specialiştii recomnadă folosirea frunzelor şi pulpa fructului,în tratarea anumitor boli. Femeile gravide nu ar trebui să consume fructul,frunzele sau seminţele în cantităţi mari,pentru că acetogenins,substanţa activă care se găseşte în acest fruct miraculos,ar putea ataca fătul în curs de dezvoltare.

Sursă:http://livelovefruit.com