Grăsimile sunt bune pentru organism, ajută la mai buna absorbţie a vitaminelor şi ne menţin sănătoşi.

Lista grăsimilor sănătoase pe care să le incluzi în alimentaţie este:

Peşte

Peştele gras precum somonul, heringul sau sardinele sunt cea mai bună sursă de acizi omega 3 esenţiali. Aceste grăsimi sănătoase ajută la sănătatea inimii şi îmbunătăţesc memoria odată cu înaintarea în vârstă. E recomandat ca acest peşte gras să fie consumat de două ori pe săptămână.

Uleiul de măsline

Înlocuieşte uleiul de floarea-soarelui cu uleiul de măsline deoarece conţine mai multe grăsimi sănătoase. Totuşi, chiar dacă acest ulei e unul bun nutritiv, nu exagera cu el. Foloseşte cât mai puţin ulei, oricare ar fi el, atunci când găteşti.

Ouăle

Sunt alimentele pe care le consumăm destul de mult, aşa că e bine de ştiut că acestea conţin grăsimi sănătoase, iar cele bio conţin şi acizi graşi esenţiali Omega 3.

Ulei de nucă de cocos

Conţine acid lauric, un bun antiinflamator şi antibacterian. În plus, grăsimile din acest ulei sunt metabolizate diferit. Acestea merg de la ficat direct la tractul digestiv, nefiind prin urmare depozitate. Ele se transformă într-o sursă de energie. De asemenea, uleiul de nucă de cocos îşi păstrează proprietăţile nutritive şi la temperaturi ridicate, astfel că poate fi folosit la gătit.

Sursa foto: thegeekwave.com