Informaţiile sunt oferite de Flori Lixandru,trainer formator manichiură/pedichiură şi specialist în produse naturiste,şcoala de machiaj Cotimanis Show (www.scoalademachiaj.ro).

Foloseşti în exces produse de styling,cum ar fi gelul de păr,spuma şi fixativul. Chiar şi şamponul şi/sau balsamul ce nu a fost îndepărtat bine prin clătirea părului poate să favorizeze apariţia supărătoarelor coji de mătreaţă,pentru că aceste produse stimulează glandele sebacee să producă mult sebum.

Te speli zilnic pe cap. Chiar dacă pare greu de crezut,curăţarea în exces a podoabei capilare nu este indicată  deoarece glandele sebacee vor percepe acest lucru ca pe o agresiune şi,ca sistem de apărare,vor secreta şi mai mult sebum. Treptat,perioada de spălare a părului trebuie să crească până la de maximum două ori pe săptămână. Excepţie fac  persoanele care stau în mediu poluat,transpiră din cauza activităţii fizice intense sau folosesc zilnic produse de styling. Şamponul folosit e bine să fie unul cu pH neutru,de maximum 5.

Aplici balsam la rădăcină. Din păcate,acest obicei este foarte întâlnit la persoanele care se plâng de apariţia mătreţii. Balsamul se aplică de la jumătatea firului de păr spre vârfuri,pentru a nu ajunge pe scalp. 

Îţi cureţi părul cu apă fierbinte.Încearcă să nu te speli pe cap cu apă colocotită,deoarece ea stimulează producţia de sebum.

Info

Alimentaţia bogată în grăsimi dăunează scalpului şi cauzează apariţia mătreţii. Celulele noi din organism se formează în proporţie de 80% din ceea ce punem pe masă. Cu cât în alimentaţia noastră sunt prezente fructele şi legume,în defavoarea grăsimilor „rele“,cu atât pielea,inclusiv scalpul,sunt mai sănătoase şi echilibrate. În plus,dezechilibrul hormonal,imunitatea scăzută,dar şi stresul sunt factori declanşatori ai mătreţii.